Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пройдуть заходи з нагоди Дня Гідності та Свободи

Сьогодні, 21 листопада, у Львові та області відбудуться заходи з нагоди Дня Гідності та Свободи й дев’ятої річниці від початку Революції Гідності.
Відкриття Меморіалу пам'яті Героїв Небесної сотні у Львові. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Про це повідомила Ірина Швайко, керівниця відділу проєктів і заходів Львівської ОВА, під час брифінгу в Медіацентрі Україна.

"Сьогодні ми відзначаємо День Гідності й Свободи в умовах повномасштабної війни. Насправді цей день встановлений у 2014 році, і  ми завжди відзначали його в умовах війни. Сьогодні о 15:30 ми вшануємо Героїв Небесної Сотні на Личаківському кладовищі, які поховані на Полі почесних поховань: покладемо туди квіти й буде відправлена екуменічна панахида", –  сказала вона.

Також, за словами Ірини Швайко, о 16:30 відбудеться мистецький перформанс Ремінісценція Майдану на площі біля пам'ятника Шевченка, під час якого люди матимуть змогу згадати з чого все починалось, пригадати хронологію та заспівати пісень, що стали символами Майдану і вже тепер сучасної війни України. Також, усі охочі зможуть сфотографуватись біля фотозони, на якій зображено один з моментів Львівського майдану.

"Захід є важливий для львів'ян, оскільки у 2013 році Львів став один із перших міст, яке охопила революція. Студенти звідусіль виходили на вулиці й площі та відправлялись до Києва", – пригадала керівниця.

Нагадаємо, зі Львівщини на Майдані загинув 21 герой Небесної Сотні, з них чотири поховані на Личаківському кладовищі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ