Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

На Львівщині реалізують Програму шкільного харчування від ВПП ООН

Днями у Львівській ОВА відбулась консультативна зустріч між представниками Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП ООН) та відповідальними посадовцями кількох департаментів. Зокрема, був представлений і департамент освіти і науки Львівської ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Керівниця програмного напрямку Львівського офісу ВПП ООН Анастасія Фойльнер повідомила, що в області ВПП реалізує три програми:

Програма шкільного харчування:

Напередодні 16 листопада 2023 року Львівська ОВА підписала угоду про започаткування в області цієї Програми. Станом на 27 березня цього року в наш регіон  вже надійшло 1.2 млн грн постфінансування для розподілу між 41 школою у 14 громадах.  Ці кошти на наступні щомісячні виплати будуть використані для підвищення поживної цінності гарячих порцій або зменшення їх вартості для батьків.⠀

Грошова допомога:

Зокрема, у 2023 році ВПП виплатила понад 2,9 млн дол. США 37700 отримувачам у Львівській області на потреби харчування.   

Програма інституційного харчування:

ВПП через партнерські організації надає допомогу продуктами спеціалізованим закладам, лікарням, інтернатам, притулкам для ВПО та іншим установам, які мають відповідні умови щодо зберігання та приготування їжі.   ⠀

«Під час зустрічі ми подякували представникам ВПП ООН за фінансову підтримку та співпрацю, за щире бажання дати нашим дітям найкраще всупереч усім складним обставинам, які ми проживаємо. Також ми висловили побажання, щоб у майбутньому Програмою шкільного харчування було охоплено більше учнів територіальних громад з низьким рівнем фінансової спроможності», – зазначив заступник начальника управління персоналу та фінансово-економічного забезпечення  Орест Тур.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ