Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині реформують систему шкільного харчування

В департаменті освіти і науки Львівської ОВА розробляють Програму реформування системи шкільного харчування у Львівській області на 2024-2027 роки.
Фото: Львівська ОВА

Одним із пріоритетів освіти Львівщини у 2024 році є розробка та впровадження обласної стратегії харчування. Забезпечення якісного шкільного харчування – одна з обов’язкових умов підтримки здоров’я школярів та побудови безпечного й здорового середовища в Новій українській школі.

17 січня, у департаменті освіти і науки Львівської ОВА відбулась нарада робочої групи, до складу якої увійшли представники департаменту, відповідальні особи органів управління освітою територіальних громад області, працівники системи шкільного харчування, громадські активісти.

Предметом обговорення став проєкт Програми реформування системи шкільного харчування у Львівській області на 2024-2027 роки.

Головна мета Програми – формування у школярів навичок культури здорового, збалансованого і якісного харчування як прояву піклування про власне здоров'я.

Основними завданнями Програми є:

  • створення в закладах освіти області комплексно модернізованих харчоблоків; 

  • зниження відсотка ожиріння серед дітей віком до 18 років; 

  • підвищення мотивації в учнів та педагогів харчуватися в закладах освіти; 

  • зміна харчових уподобань дітей шкільного віку в бік здорового, безпечного харчування.

«Ми маємо раціонально використовувати ресурси на харчоблоки й навчально-практичні центри. Тобто ресурси з держбюджету (субвенції) та від міжнародних фондів. Всі ці джерела фінансування, які стосуються кухонного обладнання, повинні лягати в логіку цієї Програми», – наголосив в ході обговорення директор департаменту освіти Олег Паска.

Програма передбачає концентрацію зусиль на чотирьох пріоритетах:

  • Організація якісного та безпечного харчування;

  • Відновлення та модернізація харчоблоків;

  • Розвиток кадрового потенціалу системи шкільного харчування;

  • Впровадження нових норм харчування, меню, а також формування культури здорового харчування.⠀

За підсумками обговорення члени робочої групи до 22 січня нададуть свої пропозиції щодо доопрацювання окремих розділів та створення остаточної редакції Програми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ