Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині ревіталізують дві невеликі річки

Сьогодні відбулася робоча зустріч, присвячена проблемі реалізації пілотного проекту ревіталізації малих річок Львівщини під час якої визначили об’єкти, які внесуть до регіональної програми розвитку водного господарства.

Про це написав у фейсбуці начальник Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник.

"На мою думку, ревіталізація малих річок - це хороша ініціатива, оскільки саме такі річки часто потерпають від надмірного антропогенного навантаження, що призводить до погіршення стану або ж, навіть, до знищення цілих водних екосистем", - написав Гречаник.

Відомо, що інтенсивне використання водних ресурсів за останні десятиліття в Україні призвели до повного або частково зникнення тисяч малих водотоків. Одним із шляхів відновлення та покращення екологічного стану річок є їх ревіталізація, тобто повернення річки до первинного природного стану.

Він повідомив, що під час зустрічі визначили об’єкти до регіональної програми розвитку водного господарства у Львівській області для подальшої реалізації пілотного проєкту з ревіталізації річок, обговорили джерела фінансування заходів, напрацьовано механізм та терміни внесення змін до регіональних та місцевих програм.

За його словами, на території Львівської області, за критеріями, рекомендованими Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, для подальшої реалізації пілотного проєкту, визначено річки Красносілка (Червоноградський район) та Болотня (Львівський та Червоноградський райони).

"Дякуємо за цю чудову ідею та активну позицію Заступнику Міністра Михайлу Хорєву!", - додав Гречаник

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ