Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині родинам полеглих прикордонників вручили державні нагороди

Загиблих оборонців зі Львівщини посмертно нагородили орденами «За мужність» III ступеня. Вручили відзнаки родинам полеглих захисників.

За особисту мужність, самовідданість у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) нагороджено штаб-сержанта Миколу Шурпету та старшого сержанта Любомира Димнича, військовослужбовців 7 прикордонного Карпатського загону.

Микола Шурпета народився на Львівщині. У 2011 році закінчив художнє училище. З 2013 по 2018 рік прикордонник проходив службу в підрозділах Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України. З початком широкомасштабного вторгнення знову став у стрій прикордонного відомства.

Микола брав участь у відбитті збройної агресії рф на найгарячіших напрямках Донеччини. 17 серпня 2023 року, внаслідок артилерійського обстрілу позиції в районі Серебрянського лісу, отримав важкі поранення, несумісні з життям. У прикордонника залишились батьки та сестра. Йому ж назавжди 30.

Любомир Димнич родом теж з Львівщини. У 1995 році закінчив Погірцівське вище професійне училище. Чоловік доєднався до лав Держприкордонслужби у лютому 2023 року по мобілізації.

Прикордонник виконував бойові завдання з відсічі збройної агресії рф в районі безпосереднього вогневого зіткнення на Донеччині. Неодноразово брав участь у штурмових діях.

20 липня 2023 року внаслідок артилерійського обстрілу спостережного пункту на Донеччині воїн отримав важкі поранення. Врятувати військового медикам не вдалось. У чоловіка залишились мати та сестра. Йому назавжди 49 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ