Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині розпочали реалізацію 8 проєктів, які фінансує Європейський інвестиційний банк

У переліку ремонт лікарень, реконструкція дитячих садочків та будівництво навчальних закладів.

Про це повідомляють на сайті ЛОДА. 

В умовах війни кошти державного бюджету пріоритетно спрямовують на потреби національної безпеки та оборони. У зв’язку з цим, припинилося фінансування Державного фонду регіонального розвитку та низки інших державних програм.

Станом на сьогодні у 6 громадах Львівщини реалізуються 8 проєктів, які були підтримані Європейським інвестиційним банком в межах конкурсного відбору Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. Кошти насамперед спрямовуються на покращення медичного забезпечення та надання базових освітніх послуг, а також заходи з енергозбереження, що вкрай важливо в умовах руйнування росією енергетичної інфраструктури України.

«Важливо не зупиняти життя, а продовжувати надавати медичні та освітні послуги жителям області. Це є відповідальність місцевих органів влади. Це розуміють наші європейські партнери, завдяки яким соціально важливі проєкти для українських громад підтримуються навіть в умовах війни, - зазначив директор департаменту економічної політики ЛОДА Степан Куйбіда.

 Цьогоріч на реалізації проектів передбачено 426,6 млн гривень Європейського інвестиційного банку. Детальніше про кожен з цих проєктів:

Капітальний ремонт із заходами енергозбереження КНП «1 територіальне медичне об'єднання м. Львова» на вул. В.Навроцького, 23 у м. Львові 
ВП «Лікарня святого Луки» - багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги проєктною потужністю 383 ліжко-місць. У межах проєкту цьогоріч запланували утеплення фасаду, на що затвердили 36,7 млн грн коштів ЄІБ та 5 млн грн з бюджету Львівської міської ради. Роботи уже розпочали. Станом на зараз утеплили 20% фасаду.

Капітальний ремонт із заходами енергозбереження КНП «1 територіальне медичне об’єднання м. Львова» на вул. Пилипа Орлика, 4 у м. Львові 
ВП «Лікарня святого Миколая» - багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги проектною потужністю 435 ліжко-місць. У межах проєкту цьогоріч заплановане утеплення фасаду, на що затвердили 50,5 млн грн коштів ЄІБ та 5 млн грн з бюджету Львівської міської ради. На сьогодні триває тендерна процедура.

Реконструкція із заходами енергозбереження садочку «Білочка» в с.Верхня Білка
Будівля садочку перебуває в аварійному стані, тому 40 дошкільнят змушені навчатись в приміщенні Верхньобілківського ЗЗСО, що унеможливлює забезпечення якісного освітнього процесу. У межах проєкту запланували замінити дах, вікна, інженерні мережі, утеплити фасад, зробити внутрішні оздоблювальні роботи, закупити обладнання тощо. На це затвердили 19 млн грн коштів ЄІБ та 3,9 млн грн з бюджету Підберізцівської сільської ради. На сьогодні триває тендерна процедура.

Реконструкція із заходами енергозбереження садочку №7 «Дзвіночок» в м.Трускавець 
У садочку навчається 98 діток, в тому числі 18 – внутрішньо переміщені особи. У межах проєкту цьогоріч заплановане утеплення фасаду та заміна покрівлі, на що затверджено 13,7 млн грн коштів ЄІБ та 2,5 млн грн з бюджету Трускавецької міської ради. Роботи розпочали, замінили покрівлю, триває утеплення фасаду.

Капітальний ремонт із заходами енергозбереження садочку «Віночок» в м.Мостиська
У садочку навчається понад 270 діток, в тому числі 8 – внутрішньо переміщені особи. У межах проєкту цьогоріч заплановане утеплення фасаду, на що затвердили 6,7 млн грн коштів ЄІБ та 1,5 млн грн з бюджету Мостиської міської ради. Уклали угоду з підрядником, очікують отримання дозвільних документів.

Реконструкція з добудовою школи № 41 в смт. Брюховичі
Довгобуд, будівельні роботи розпочали ще у 2015 році. У проєкті передбачили добудову нового корпусу школи з навчальними класами, спортзалом, актовим залом, харчоблоком, бібліотекою, майстернями, ліфтами для маломобільних груп населення, найпростішим укриттям, а також облаштування багатофункціональних спортивних майданчиків. Проєктна потужність нового корпусу школи становитиме 660 учнівських місць. Для її завершення необхідно утеплити фасад, виконати внутрішні оздоблювальні роботи, закупити обладнання тощо. Цьогоріч на це затвердили 90 млн грн коштів ЄІБ та 20 млн грн з бюджету Львівської міської ради. На сьогодні триває тендерна процедура.

Реконструкція з добудовою ліцею ім. Героя України Миколи Паньківа в с.Солонка
Ліцей є опорним закладом громади, в якому навчаються діти з 12 населених пунктів. Окрім того, на базі закладу діє КЗ «Солонківська дитяча юнацька спортивна школа». Загалом при проєктній потужності закладу 620 місць потреба є вдвічі більшою. У межах проєкту запланували добудову навчального корпусу на 480 місць та спортивного корпусу. Цьогоріч на це затвердили 120 млн грн коштів ЄІБ та 12 млн грн бюджету Солонківської сільської ради. На сьогодні триває тендерна процедура.

Будівництво школи в с.Суховоля
Будівельні роботи розпочали ще у 2015 році у зв’язку з аварійністю наявного корпусу, а також суттєво вищою потребою у здобутті середньої освіти (приблизно 200 дітей змушені навчатись у школах сусідніх населених пунктів). Проєктна потужність будівлі нової школи становитиме 500 учнівських місць. Для її завершення необхідно добудувати корпус школи, котельню, підвести інженерні мережі, утеплити фасад, виконати внутрішні оздоблювальні роботи, закупити обладнання тощо. У межах проекту цьогоріч затверджено 90 млн грн коштів ЄІБ та 30 млн грн з бюджету Зимноводівської сільської ради. Роботи розпочали: триває мурування стін корпусу, улаштування перекриття між поверхами, підведення інженерних мереж.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ