Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині розпочали реалізацію проєкту “Мале Карпатське коло”

Як повідомили 29 травня у прес-службі ЛОДА, сьогодні за участі голови Львівської ОДА Максима Козицького відбулась виїзна нарада з питань моніторингу реалізації спільного проєкту трьох областей “Мале Карпатське коло”.
Фото: Львівська ОДА

Участь у нараді також взяв голова Львівської облради Олександр Ганущин, заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Проєкт об’єднає в кільце три області – Івано-Франківську, Львівську та Закарпатську. Облдержадміністрація через Державний дорожній фонд на цей рік виділила 200 млн грн.

“Це один з найважливіших проектів, який дозволить побудувати не лише нові напрямки, але й провести ремонт діючих автомобільних шляхів. Ми продовжуватимемо вкладати кошти, щоб якнайшвидше реалізувати цей проєкт. Протяжність Малого Карпатського кола становитиме приблизно 100 км. Уся ділянка буде облаштована освітленням, тротуарами та велодоріжками”, - наголосив Максим Козицький.

На Львівщині проєкт розпочали із автошляху «Бориня – Боберка». Відтак, передбачили фінансування для проведення капітального ремонту цієї дороги у сумі 90,0 млн гривень.

Окрім того, станом на сьогодні, департаментом дорожнього господарства укладено угоди на виготовлення передпроєктної документації на нове будівництво автомобільної дороги, що з'єднає Івано-Франківську область (с. Дашковець) з автомобільною дорогою загального користування Славське - Вигода Львівської області та нове будівництво автомобільної дороги, що з'єднає Закарпатську область (с. Верхнє Студене) з автомобільною дорогою загального користування Славське - Хащованя Львівської області.

Відтак, це дозволить суттєво скоротити час, щоб дістатися з однієї області в іншу й комфортно подорожувати Карпатами.

За інформацією департаменту дорожнього господарства, важливим кроком у реалізації проєкту є укладені угоди на виготовлення проєктно-кошторисної документації з капітального ремонту 26 мостових переходів на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення.

Також укладено угоду на виготовлення ПКД на капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення Славське – Хащованя на ділянці км 0+000 - км 5+100 Сколівського району Львівської області.

Окрім того, оголошено закупівлю з виготовлення проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення  Хітар – Тухля км 9+100 – км 25+100 Львівської області.

Як повідомили під час наради, найближчим часом заплановано провести закупівлі з капітального ремонту доріг Боберка – Бориня Турківського району, Бориня – Мохнате, Славське – Вигода на км 8+100 - км 14+000.

А також департамент оголосить закупівлю на виготовлення передпроєктної документації на нове будівництво автомобільної дороги в обхід залізничних мостів, що з’єднає дорогу Т-14-24 Сколе-Славськ з дорогою Славське-Вигода.

Нагадаємо, наприкінці минулого року три області: Закарпатська, Івано-Франківська та Львівська підписали Меморандум про співпрацю у межах проєкту "Мале Карпатське коло".

Передусім, він спрямований на розкриття туристичного потенціалу Карпатського регіону, покращення інфраструктурної доступності: будівництво нових доріг, велодоріжок, пішохідних стежок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ