Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині розповсюджуватимуть вакцину проти сказу для м’ясоїдних тварин

На Львівщині почали осінню компанію з імунізації диких м’ясоїдних тварин за допомогою авіатранспорту. Відтак, в усіх районах області у вересні-жовтні з літаків розкидатимуть вакцину від сказу для хижаків. Про це повідомили 30 серпня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

“Під час кампанії за допомогою авіатранспорту вакциною буде оброблена територія 17,3 тис. км2, при цьому буде застосовуватися спеціальна антирабічна вакцина для пероральної імунізації м’ясоїдних тварин” – інформує Головне управління Держпродспоживслуби у Львівській області.

Розповсюдження вакцини здійснюється за таким принципом:

  • обробляється весь ареал, крім населених пунктів і водних плес, із врахуванням ареалу проживання лисиць;

  • принади розкладаються рівномірно в межах визначеної території.

Розповсюдження вакцини відбувається за допомогою авіатранспорту. Літаки оснащені системами GPS і системами реєстрації скидання вакцини.

Систематичне проведення пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу знизить, а в подальшому звільнить територію України від сказу природньо-вогнищевого типу.

Довідково

Сказ – особливо небезпечна гостра вірусна хвороба тварин і людини, яка характеризується ознаками поліенцефаломієліту, паралічами і абсолютною смертністю. Відповідно до оцінки Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), сказ входить у п’ятірку найбільш небезпечних зооантропонозів, що завдають величезні соціально-економічні збитки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ