Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині шляхом аукціону продали права оренди 190 га землі

У Львівській області на першому цього року земельному аукціоні інвестори орендували майже 190 гектарів земель. Про це повідомили в прес-службі Держгеокадастру.

Перші проведені на Львівщині з початку року земельні аукціони забезпечать щорічні надходження до бюджетів місцевих громад у понад 576 тис. гривень.

Земельні торги з продажу права оренди сільськогосподарських земель державної власності пройшли у Львові 25 лютого та 3 березня. На аукціонах, організованих працівниками землевпорядної служби Львівщини, продали права оренди на 13 земельних ділянок (за межами населених пунктів) у Жидачівському районі. За підсумками конкурентного продажу інвестори щорічно сплачуватимуть до місцевих бюджетів 576,17 тис. грн плати за оренду. Загальна площа переданих у користування земель становить 185,87 гектара. Термін оренди – 7 років.

Найдорожчий продаж прав оренди відбувся на земельну ділянку площею 7 га у Новострілищанській сільській раді Жидачівського району Львівщини. Вартість користування землею зросла у 2,2 рази від стартової та становила 17,4% від нормативної оцінки (при встановленому законом мінімумі у 3%). Переможець аукціону сплачуватиме до бюджету сільради 4 294 грн за гектар щорічно. Ділянку використають для вирощування зернових культур.

«Результати перших земельних аукціонів в цьому році свідчать про зацікавленість потенційних покупців, які готові вкладати гроші у ведення сільського господарства на території Львівщини. Ми підготували перелік інвестиційно-привабливих земельних ділянок, які пропонуватимемо для ведення бізнесу»,- відзначає Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Довідка.

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ