Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині стартувала «Carpathian Oil&Gas Conference 2018»

Сьогодні, 16 травня, у приміщенні «Grand Hotel», стартувала міжнародна конференція «Carpathian Oil&Gas Conference 2018». Захід став платформою для діалогу провідних нафтогазових, бурових і сервісних компаній Центральної і Східної Європи, повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

«Нафтогазова промисловість Львівщини ще в 19 столітті стала однією з ключових. Тут, на Львівщині, почали видобувати нафту ще у 1886 році. Тут живуть люди, які вміють це робити і досліджують цю науку, розвивають галузь і дуже приємно, що вона сьогодні є присутня в економічному потенціалі нашої країни, регіону і є привабливою з точки зору інвесторів. На превеликий жаль, нафта і газ є сьогодні і елементом політичної боротьби і саме завдяки Президенту України Петру Порошенку, за результатами зустрічі із лідерами європейських держав, прийнято принципове рішення стосовно Північного потоку 2 щодо непідтримки реалізації цього проекту. Це - важливо, адже це об’єднання цивілізованого світу проти боротьби з агресором. Місцеві громади після внесення змін до розщеплення рентних платежів зацікавлені в реалізації проектів пов’язаних із нафтою та газом. За нашими попередніми підрахунками більше 70 млн грн буде інвестовано в місцеві бюджети. Дякую тим компаніям, які мають соціальні контракти з громадами, підтримують розбудову садочків, місцевих шкіл, будинків культури. Бажаю упродовж цих двох днів напрацювати нові методи і підходи до розвитку галузі», - зазначив у вітальному слові перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Із потенціалом «Укрнафти» та перспективами збільшення видобутку вуглеводнів в Україні ознайомив присутніх голова правління ПАТ «Укрнафта» Марк Роллінс. Також в межах першої сесії учасники ознайомились із перспективами нарощування ресурсної бази вуглеводнів в Україні, досвідом ЄБРР у підтримці діяльності видобутку газу в регіоні, основними формами надрокористування в Україні та іноземними інвестиціями у газвидобуток.

Загалом упродовж двох днів учасники конференції працюватимуть у шести сесіях: карпатська нафтогазова провінція: перспективи розвитку, геологія та геофізичні роботи, буріння та бурове обладнання, інтенсифікація видобутку вуглеводнів, український ринок газу: перехідний період, інтеграція в європейський ринок газу.

Зазначимо, що конференція відбувається за підтримки Львівської облдержадміністрації. Детальну інформацію щодо конференції «Carpathian Oil&Gas Conference 2018» можна переглянути тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ