Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Львівщині стартувала літня школа Почуй лікаря

Фото: ЛОВА
Фото: ЛОВА
Фото: ЛОВА
Фото: ЛОВА
Фото: ЛОВА
Фото: ЛОВА
1/3
Літня школа Почуй лікаря стартувала 10 липня та охопила понад сотню учасників та десяток кваліфікованих спікерів. Про це повідомили 21 липня у пресслужбі ЛОДА.

Цьогоріч на літню школу зареєструвалось 100 учасників серед яких вчителі валеології, практичні психологи, випускники університетів. Після завершення всіх навчань волонтери матимуть змогу долучитись до проведення лекцій у школах. 

Уже відбулись зустрічі із Галиною Бордун, керівником проєкту, де обговорили особистий бренд, формування команди та як виступати  перед шкільною аудиторією та Орестом Чемерисом, в.о ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького,  який розповів про медичну реформу та систему охорони здоров’я Також наші учасники прослухали лекції від Ореста Сувала - про важливість підтримки психічного здоровʼя, Наталії Іванченко-Тімко - про безпечне здорове харчування, Марії Великої - про брендинг та власну впізнаваність. Заступниця начальника управління інформаційної політики Львівської ОВА Марія Курило розповіла про те, як вести соцмережі «людською мовою» і що варто знати про алгоритми роботи різних платформ. Нагадаємо, раніше вона організувала курс «Людською мовою» для керівників департаментів, управлінь та відділів Львівської ОВА. Тут докладніше

На волонтерів ще очікують лекції від:

  • лікаря-кардіолога Дмитра Беша, під час яких вони зможуть поглибити свої знання в сфері профілактики серцево-судинних захворювань; 

  • продовження лекцій від Наталії Іванченко-Тімко, генерального директора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоровʼя України», на тему здорового харчування;

  • зустрічі із лікарем акушер-гінекологом Олесею Походило, де розвіють міфи про жіночу анатомію та менструальний цикл;

  • тренінги від лікаря-травматолога Юрія Трутяка, завдяки яким учасники опанують навички першої допомоги;

  • зустрічі із дитячим та підлітковим психіатром, психотерапевтом центру «Коло сімʼї», Лесею Підлісецькою, яка поділиться знаннями про в таких тематиках, як: розлади харчової поведінки, тривожні розлади та депресія. 

«Профілактика захворювань блоку «Психічне здоров'я» активно розвивається на Львівщині уже понад 1 рік і ця тематика є вкрай важливою. Ми йдемо нога в ногу зі стратегією психічного здоров'я Першої леді програми "Ти як?" та координаційними центрами психічного здоров'я. Нам приємно, що ця волонтерська ініціатива, яку започаткував Максим Козицький, зараз масштабується та відображає якісні і кількісні показники. Студенти-волонтери передають свій здобутий досвід викладачам, які надалі ним будуть ділитися зі своїми підопічними», – зазначила радниця начальника Львівської ОВА Галина Бордун.

Додамо, за час реалізації проєкту було проведено понад 300 лекцій в освітніх закладах Львівщини та охоплено понад 11 тисяч дітей.

Детальніше про проєкт та як на нього зареєструватися тут

Реєстраційна форма на літню школу за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ