Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині стартувала реєстрація на забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України»

Напередодні Дня пам'яті Захисників України, загиблих за незалежність і свободу нашої країни, у різних областях, зокрема й на Львівщині, відбудеться патріотичний забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України».

Забіг запланували на 26 серпня. Учасники долатимуть обрані дистанції у Стрийському парку, повідомляють в ЛОДА. 

На Львівщині проведення заходу координує Львівський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та управління молоді та спорту Львівської ОВА. 

«Раніше учасники мали не лише стартові номери, а й конкретні імена загиблих воїнів, у пам’ять про яких долають дистанції. Тепер Героїв маємо в рази більше, тож учасники матимуть виключно стартові номери та бігтимуть дистанції у пам’ять про всіх, завдяки кому маємо можливість жити і берегти традиції, зокрема й спортивно-меморіальні», – пояснив керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як. 

Такий щорічний забіг дає можливість вшанувати тих, хто загинув, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України, а також продемонструвати вдячність рідним загиблих. Його у 2018 році започаткував батько загиблого Героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенка. Відтак, такий забіг в Україні відбудеться вже вшосте.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ