Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині стартував I Молочний форум

Сьогодні, 23 травня, на Львівщині стартував I Молочний форум. В межах заходу відбудуться тематичні дискусії, майстер-класи, ярмарок та візити на сімейні молочні ферми. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Із стартом форуму присутніх привітав перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

«Львівщина – це край, де живуть чудові люди. Саме тут понад 300 особистих селянських господарств ведуть свою діяльність. Вони забезпечують 90 % валового продукту, який генерується на території області, заготовляють 500 тисяч тонн молока і забезпечують продовольчу безпеку нашої крани. Упродовж останнього часу ми бачимо позитивну динаміку розвитку сільського господарства. Лише за минулий рік зростання в цій галузі склало більше 6 %. Це все роблять конкретні люди, серед яких особисті селянські господарства, фермерські господарства», - зазначив Ростислав Замлинський.

Також перший заступник наголосив на важливості підтримки фермерів.

«Дуже важливо, що із започаткуванням канадського проекту і за підтримки Львівської облдержадміністрації, районних адміністрацій почали свою діяльність кооперативи. Саме вони об’єднують тисячі домогосподарств, які разом ведуть свою господарку, зростає їхня продуктивність праці, якість продукції, розвивається внутрішній ринок і вони вже виходять на зовнішній ринок. Ми прийняли програму, яку реалізовуємо на теренах Львівщини, з конкретними заходами для підтримки фермерських господарств. Лише торік на ці цілі скеровано майже 13 млн грн, вже в цьому році з різних джерел фінансування реалізуються проекти на 30 млн грн. Дуже важливо, що суб’єкти господарської діяльності, які є в цьому процесі, також інвестують. Дуже важливою є роль канадського проекту – це і лабораторія для молока, і обладнання, яке надається кооперативам і особистим селянським господарствам», -  додав Ростислав Замлинський.

У перший день форуму для учасників та гостей проведуть практикум «Молочні ріки» - на шляху до прибуткового молока», семінари «Практичні підходи  у профілактиці та лікуванні маститів», «Тонкощі годівлі корів в перехідний період», «Використання результатів аналізів молока на фермі», панельні дискусії «Вплив молочних продуктів на здоров’я дітей» «Як розвинути молочне господарство при використанні державної підтримки» «Сімейне фермерство – самореалізація успішних особистостей» «Реальна молочна кооперація».

«Дуже радий бути присутнім тут на події, під час якої ми підкреслюємо важливість фермера і його праці. Сьогодні заплановано багато подій, цікавих семінарів і я впевнений що наприкінці дня усі полюблять сільське господарство. Закликаю фермерів бути активними, ділитись досвідом. Для нас важливою є форма самоорганізації фермерів для їх майбутнього і процвітання», - наголосив керівник проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні» Мартен Боріваж.

Окрім цього, в межах форуму на Ярмарку свою продукцію презентують молокопереробні підприємства Львівської області, а також особисті селянські господарства, відтак кожен відвідувач зможе скуштувати та придбати молочні смаколики.

Нагадаємо, що у другий день форуму, 24 травня, закладуть наріжний камінь під будівництво першого в області кооперативного молокопереробного підприємства. Також учасники Форуму відвідають два кооперативи у Бродівському та Стрийському районах Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ