Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині стартував проект «РовеЛове Розточчя – разом попри кордони»

У межах Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 розпочато реалізацію проекту «РовеЛове Розточчя – разом попри кордони» («B(L)ike Roztocze together in spite of borders»). Реалізація проекту триватиме 24 місяці. Про це повідомили сьогодні у прес-службі Львівської ОДА.

Проект спільно реалізовуватимуть 6 партнерів з Львівщини та Люблінського воєводства: гміна Замостя, Асоціація Єврорегіон «Карпати - Україна», Маршалківське управління Люблінського воєводства, департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, Яворівський національний природний парк та Розточанський парк народовий.

Загальною метою проекту є популяризація та збереження природної спадщини завдяки діяльності, спрямованої на розвиток туристичної інфраструктури, створення туристичних продуктів, що сприяє зміцненню партнерських зв'язків, поліпшенню іміджу та привабливості польського і українського Розточчя.

Очікувані зміни в поточній ситуації, внаслідок реалізації проекту, полягають у поліпшенні технічного стану туристичної інфраструктури, зменшенні деградації навколишнього середовища, просторовому впорядкуванню територій, що прилягають до велосипедних доріжок (включаючи супутню інфраструктуру) та збільшенні туристичної привабливості територій, охоплених проектом.

У межах проекту передбачено створення нових велосипедних маршрутів на Розточчі на території України та Польщі, маркування веломаршрутів, облаштування пунктів обслуговування туристів, проведення тренінгів для працівників природоохоронних установ та промоція екотуризму, в тому числі видання матеріалів про природні та культурні цінності Розточчя.

Важливим фактором є те, що веломаршрути пролягатимуть через територію біосферного резервату «Розточчя», який рішенням МАБ ЮНЕСКО включено до всесвітньої мережі біосферних резерватів.

У межах проекту планується будівництво центру геотуризму в  Ліпську та еколого-просвітницького центру в Яворівському НПП,  які будуть місцями промоції регіону Розточчя, формування позитивного ставлення до природи, а також центрами зустрічей представників з польської та української прикордонних територій, налагодження співробітництва у прикордонній зоні,  організації екологічних фестивалів, турів, спортивних змагань, пленерів тощо.

Загальний бюджет проекту для усіх партнерів складає 2,011 млн євро.

Реалізація такого проекту сприятиме налагодженню тісної і плідної співпраці між Україною та Республікою Польща у галузі велотуризму, популяризації здорового способу життя та збереження культурної та природньої спадщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ