Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині стартував Тиждень безпеки руху

З 14 по 20 листопада триватиме Тиждень безпеки дорожнього руху, у рамках якого правоохоронці влаштують для дітей тематичні конкурси та вікторини, навчатимуть школярів Правилам дорожнього руху, првідомили у Відділі управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Львівській області.

«Такі заходи проводяться для того, аби попередити випадки травмування дітей на дорозі, привернути увагу суспільства до теми безпеки дорожнього руху, знизити рівень аварійності», - зазначив заступник начальника управління превентивної діяльності – керівник відділу УПД ГУНП у Львівській області Михайло Борисенко. 

За десять місяців цього року на Львівщині відбулося понад півтори тисячі автопригод із потерпілими, у результаті яких загинуло 188 людей та ще 1980 – отримали поранення. Основні причини таких випадків – це перевищення безпечної швидкості руху, порушення правил маневрування, керування у нетверезому стані та виїзд на зустрічну смугу.

Цьогоріч в області сталося 217 дорожньо-транспортних пригод за участю дітей, у результаті яких загинули 12 неповнолітніх та ще 233 – одержали травми. Слід зазначити, що найчастіше у ДТП потрапляють юні пішоходи, пасажири та велосипедисти. Тож вкрай важливо, аби дорослі турбувалися про найменших учасників дорожнього руху та показували дітям лише правильний приклад.

Працівники поліції також активно долучаються до цієї виховної роботи та проводять для дітей конкурси, вікторини та тематичні уроки. Такі заходи відбудуться також у рамках Тижня безпеки дорожнього руху. 

Окрім цього, поліцейські вже традиційно візьмуть участь у Всеукраїнській акції «Здай кров – врятуй життя» для допомоги постраждалим у ДТП. 

Правоохоронці вкотре закликають усіх учасників дорожнього руху бути уважними, обережними, відповідальними та пам’ятати про те, що безпека на дорозі залежить від кожного! 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ