Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині створено 32 пластових осередки

На Львівщині станом на 2024 рік створено 32 пластових осередки, з яких чотири лише за перше півріччя цього року, в процесі реєстрації ініціативної групи ще 2 нові осередки.

Про це повідомила в.о директора КЗ ЛОР "Львівський обласний пластовий центр" Ольга Приходько на засіданні комісії з питань молоді та спорту обласної ради.

«Основними напрямками нашої діяльності є підтримка інституційного розвитку Пласту у Львівській області, проведення таборів, підготовка пластових виховників, національно-патріотичне виховання молоді, проведення різноманітних заходів. 

У 2023 році ми фінансово підтримали проведення 15 таборів у Львівській області, які відвідало 4654 особи. Також  організаційно сприяли у проведенні 75 таборів у Львівській області.

Також було проведено 20 заходів, в яких взяло участь понад 4 тисячі молодих людей», - зазначила Ольга Приходько.

За її словами, серед знакових подій, в які активно організовують пластуни є передача громадам області, освітнім та медичним закладам,  церквам Вифлеємського Вогню Миру, реалізують такі проєкти як  “Писанкарство для всіх”, “Великодній кошик перемоги для ЗСУ”, “Різдво для ЗСУ”. А також беруть участь у багатьох зовнішніх проєктах у ролі учасників та волонтерів, як приклад “Рухома ціль. Знешкодження”.

З-поміж основних завдань на 2024 рік керівниця пластового центру виокремила проведення двох кваліфікаційних тренінгів для команд організаторів літніх таборів, тренінгів управління для адміністративних команд осередків, створення двох типів програм підтримки Пласту у містах та селах  області, реалізація програми підтримки Пласту у п’яти осередках, розвиток пластового руху у Львівській області, мережування та збільшення осередків у громадах, методичний супровід 15 пластових таборів у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ