Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині створять 25 центрів для дітей з особливими потребами

Цьогоріч на Львівщині створять 25 інклюзивно – ресурних центрів для для дітей з особливими потребами. Станом на 12 квітня вже прийнято 19 рішень територіальних громад про створення таких центрів. Про це повідомила сьогодні, 12 квітня, під час брифінгу директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

“Інклюзивно-ресурсні центри  - це заклади, які повинні надавати допомогу, реабілітаційні послуги, робити супровід дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18  років. У 2018 з державного бюджету виділено субвенцію для створення таких центрів. На обладнання ми маємо 6, 5 млн гривень, це в середньому для одного центру – близько 200 тис гривень На сьогодні прийнято 19 рішень територіальних громад про створення інклюзивно-ресурсних центрів, інші впродовж травня приймуть рішення. З 1 вересня на кожній території запрацює інклюзивно-ресурсний центр”,   – зазначила Любомира Мандзій.

Також Любомира Мандзій зазначила, що  2018 році виділено субвенцію  8, 2 млн гривень на забезпечення освітніх потреб дітей, які навчаються на інклюзії.

“В області є 358 таких дітей, в середньому на кожну дитину виділено близько 23 тис гривень. Використання коштів можливе у співвідношенні 35 % на обладнання, що можуть закуповувати заклади освіти для цих діток у класи, а 65% - на реабілітаційні та корекційні послуги”, – розповіла Любомира Мандзій.

Як зазначила  директор МРЦ "Левеня" Віра Ремажевська, інклюзивно - ресурсні центри – ключові заклади із надання реабілітаційний послуг дітям з особливими потребами.  

“Я вдячна, що дружина Президента підтримала цей важливий проект. Перший крок зроблено і важливо, що є державна підтримка.  Я сподіваюсь, що люди, які прийдуть працювати у новостворені центри - це будуть люди з новим мисленням, для яких ключовим буде не лише дитина, але й сім'я, бо такі діти потребують супроводу її і родини”, – наголосила Віра Ремажевська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ