Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині створять шість туристичних маршрутів

15 липня на території палацу Лянцкоронських – Жевуських у Новому Роздолі на Львівщині підписали Меморандум про спільну реалізацію проєкту “Мандри роздільські”: Мережа туристичних маршрутів субрегіоном Розділля”. Про це інформує Львівська облрада.
Фото: ЛОР

Ця ініціатива, сприятиме збереженню та популяризації культурної та природної спадщини Розділля, передбачає створення шести нових туристичних маршрутів. Вони охоплюють територію 5 громад Стрийського району –  Новороздільську, Розвадівську, Тростянецьку, Миколаївську та Жидачівську громади, створюючи основу для сталого розвитку туризму у регіоні.

Крім того, проєкт передбачає проведення наукових досліджень історії та архітектури Роздолу, палацу Лянкоронських – Жевуських та його парку, що відобразиться у локальних туристичних маршрутах: "Палац Розділ" та "Розділ – Rozdól – Rozdil: місто на межі". Також в межах проєкту заплановано проведення експедицій для вивчення культурних і природних пам'яток регіону.

«Плануємо піші, вело- та автобусні маршрути культурно-історичного, сакрального, ностальгійного, екологічного, рекреаційного та іншого регіонального туризму, пов’язані з локальною історією, визначними особистостями та пам’ятками природи краю, а також формування мережі локальних гідів», - зазначив голова постійної комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму обласної ради Іван Щурко.

Підписанти меморандуму переконані, що даний партнерський проєкт дасть поштовх небувалому розвитку культурно-туристичного, а відтак соціально-економічного потенціалу регіону. Він сприятиме збільшенню кількості туристичних потоків в межах громад та розвитку локальної інфраструктури гостинності, підвищенню рівня обізнаності з локальними пам'ятками історичної та архітектурної спадщини.

Проєкт фінансуватиметься за підтримки Українського культурного фонду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ