Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині створять "Територію безпеки" для дітей

Фото Поліція Львівської області
Фото Поліція Львівської області
Фото Поліція Львівської області
Фото Поліція Львівської області
Фото Поліція Львівської області
Фото Поліція Львівської області
1/3
На Львівщині поліцейські разом з освітянами та громадськими діячами створять для дітей "Територію безпеки". По це повідомили 19 травня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Сьогодні, 19 травня, між Головним управлінням Національної поліції у Львівській області, Департаментом освіти та науки, Службою у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації та громадською організацією "Включайся" було підписано Меморандум про співпрацю.

Свої підписи під текстом Меморандуму поставили: заступник начальника поліції Львівщини капітан поліції Дмитро Міхалець, керівник Департаменту освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації Олег Паска, начальник Служби у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації Володимир Лис та керівник проєкту Дмитро Дубін.

Метою такої співпраці є залучення поліцейських Львівщини, представників громад, освітян та суб’єктів господарювання до проєкту "Територія безпеки. Тут тобі допоможуть!", який запроваджується на території Львова та області.

"Ми запроваджуємо цей проєкт для надання дієвої допомоги дітям, які потрапили у складні обставини – загубились, піддаються переслідуванню, стали жертвою булінгу чи інших.

Пункти допомоги будуть розташовані на маршрутах, якими діти користуються найчастіше – дороги до шкіл, освітніх закладів – такими пунктами можуть стати, до прикладу, аптеки, банки, магазини, кафе – усі, хто погодиться співпрацювати з "Територією безпеки". Вони будуть мати спеціальні позначення і це для кожної дитини буде сигналом – тут їй допоможуть", - розповів керівник проєкту Дмитро Дубін.

У рамках Меморандуму поліцейські Львівщини запроваджуватимуть заходи, спрямовані на захист прав та інтересів дітей, надання їм необхідної допомоги у кризових ситуаціях, підвищення рівня безпеки, створення осередків підтримки.

"Звісно, керівництво поліції Львівщини відразу погодилось взяти участь у проєкті, адже захист дітей - пріоритетне завдання для правоохоронців. Це надзвичайно важлива місія і ми підтримуємо усі ініціативи, метою яких є надання практичної та реальної допомоги нашим маленьким громадянам, котрі опинились у небезпеці. Поліцейські раді бути частиною такого важливого проєкту та готові до співпраці", - зазначив Дмитро Міхалець.

Проєкт "Територія безпеки.Тут тобі допоможуть!" реалізовуватиметься вперше в Україні.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, полісмени Львівщини проводять зі школярами уроки з безпеки дорожнього руху.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ