Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині торгують орденами "За мужність"

У Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій звернувся демобілізований боєць батальйону «Воля» Юрій Олійник, який у м. Кам’янка-Бузька на ринку побачив у продажу орден «За мужність ІІІ ступеня». В продавця не було документів на нього, хлопець стверджував, що придбав нагороду на ринку «Вернісаж» у Львові. Про це йдеться у повідомленні Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій на Фейсбуці.

Як йдеться у повідомленні, Юрій звернувся до правоохоронці, які склали протокол і взяли з продавця розписку, що цей орден він зніме з продажу на час слідства до з’ясування обставин.

Юрій розповідає, що цікавився на ринку «Вернісаж» у продавців, чи знають вони щось про цей орден. Там йому сказали, що ордени продають лише з документами на них.

Також Юрій консультувався зі спеціалістами щодо походження цього ордену. «Установив цю відзнаку ще президент Кучма. Перші варіанти були без номерів, а потім стали присвоювати номери. Компетентні люди кажуть, що 6-значний номер мають ордена, які випускались і вручались недавно. Я точно знаю, що з 80-ї бригади цей орден отримали двоє хлопців», - каже Юрій.

Можливо цей орден був вкрадений або загублений.

Якщо хтось щось знає про цю нагороду може звернутися у Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ