Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині тренуються бійці оперативного резерву ЗСУ

Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
1/11
Понад 120 резервістів оперативного резерву другої черги з Пустомитівського, Городоцького, Жовківського та Мостиського районів проходять плановий вишкіл на базі військових полігонів Національної Гвардії України та Державної прикордонної служби України, повідомили у Львівському обласному військкоматі.

В ході занять резервісти удосконалили свої практичні знання з тактичної та вогневої підготовки і тактичної медицини. Військовий комісар Львівського обласного військового комісаріату полковник Олександр Тіщенко зазначив: «Такі навчання цікаві усім учасникам, адже в якості інструкторів були запрошені не лише діючі військовослужбовців, а і демобілізовані учасники АТО із значним бойовим досвідом. Зокрема, ми активно співпрацюємо зі спортивно стрілецьким клубом «Карабін», який створили демобілізовані бійці Львівської десантно-штурмової бригади та громадською організацією «Союзом Ветеранів Десанту». Така співпраця значно покращила якість та ефективність даних навчань».

Учасник зборів молодший сержант Віталій Смілка проходив військову службу за контрактом ще до початку антитерористичної операції та брав участь у миротворчій місії в Іраку. Згодом звільнився з лав ЗСУ. У 2014 році він добровольцем пішов захищати Батьківщину. Під час виконання бойового завдання у зоні проведення АТО Віталій отримав поранення. Сьогодні він резервіст оперативного резерву другої черги підрозділу територіальної оборони.

Віталій Смілка ділиться, що приємно вражений якістю таких навчань: «Найбільше сподобалася тактична підготовка, де я почерпнув нову цікаву інформацію для себе. Інструктор, старший лейтенант запасу Володимир Ратушняк добряче нас заставив попітніти у морозну погоду. Йому вдалося пояснити та показати усе таким чином, що нам вийшло відтворити ці елементи в ході практичного виконання вправ».

Нагадаємо, що з лютого на території Львівської області відбуваються збори з резервістами оперативного резерву другої черги загонів територіальної оборони.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ