Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині ударними темпами ремонтують санаторії

Це стало можливим завдяки виділеним коштам з обласного та районного бюджетів

Фото: Depositphotos

У Яворівському районі на Львівщині активно розвивають санаторії «Прикордонник-Немирів» та «Шкло».

Це стало можливим завдяки виділеним коштам з обласного та районного бюджетів, а також допомозі польських благодійників, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Санаторії «Прикордонник-Немирів» та «Шкло» на Яворівщині з робочим візитом відвідали керівник управління туризму та курортів Львівської ОВА, Тарас Лозинський і керівник з міжнародних зв’язків асоціації «Готелів та курортів України» (UHRA), Іван Лунь. Мета виїзду – оглянути обʼєкти та вивчити потреби щодо необхідного обладнання у корпусах, де ведуться ремонтні роботи.

У санаторії «Шкло» наприкінці минулого року за кошти місцевих бюджетів Новояворівської та Яворівської громад на загальну суму 20 млн грн вдалося відновити один з корпусів для проживання ВПО. Меблеві гарнітури та інвентар, за сприяння Львівської ОВА, санаторій отримав у вигляді гуманітарної допомоги від «Готельного холдингу Польщі», яка за словами Дмитра Головка, в.о. директора санаторію «Шкло» була дуже доречною.

«Зараз у нас перебуває 70 внутрішньо переміщених осіб. В разі потреби готові прийняти і більшу кількість людей, які потребуватимуть прихистку. Також запрошуємо до нас на оздоровлення усіх охочих», – зазначив Дмитро Головко.

Санаторій «Прикордонник-Немирів», який активно відроджується, теж радо приймає відвідувачів. Зі слів Богдана Скиби, начальника закладу, зараз на оздоровлені та реабілітації перебуває близько 60 осіб. Однак після завершення відновлювальних робіт в одному з приміщень тут зможуть прийняти ще близько 80 відвідувачів.

«Ми вивчили запит, яке саме обладнання є необхідним, і скерували листа до «Готельного холдингу Польщі. Сподіваємось, що партнери оперативно опрацюють питання і наша співпраця продовжиться. Ми на активній координації», – запевнив Тарас Лозинський, керівник управління туризму та курортів Львівської ОВА.

Зазначимо, що загальна сума гуманітарної допомоги від «Готельного холдингу Республіки Польща», яка надходила на Львівщину впродовж повномасштабного вторгнення, становить орієнтовно 22 мільйони гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ