Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині упродовж доби ліквідували 4 пожежі торфу

Львівські рятувальники протягом доби 3 квітня ліквідували 4 пожежі торфополів, - повідомляє прес-служба ДСНС Львівщини.
На Львівщині упродовж доби ліквідували 4 пожежі торфу

Так слід відзначити пожежу торфу в с. Бердихів Яворівського району, о 08:28 на диспетчерський пункт "служби порятунку 101" поступило повідомлення про горіння торфополя площею 500 кв м. На місце події було направлено пожежні відділення 53-ої та 23-ої Державних пожежно-рятувальних частин, які по прибуттю почали ліквідовувати осередки пожежі. Рятувальникам протягом дня 3-го квітня вдалось ліквідувати займання по всій площі. На місці працювало 8 рятувальників , 2 одиниці спецтехніки та 2 мотопомпи. 

Того ж дня пожежу торфополя ліквідовували і у с. Дубини Радехівського району, де торф горів окремими осередками на площі 60 кв м, у с. Запитів Кам'янка-Бузького району вогнеборці ліквідували горіння торфу площею 180 кв м, та у м. Львів по вул. Білогорща було ліквідовано горіння торфу площею 50 кв м.
Головне управління ДСНС України у Львівській області вкотре звертається до львів’ян та жителів області: будь-яке недбальство чи легковажність може стати поштовхом до розвитку ще однієї торф’яної пожежі і завдати значного клопоту не тільки рятувальникам, але й місцевим мешканцям.

Торф горить повільно на всю глибину його залягання. Такі пожежі часто охоплюють великі площі і важко піддаються гасінню, коли горить шар торфу значної товщини. Торф може горіти в усіх напрямках, незалежно від напрямку і сили вітру, а під ґрунтом він горить навіть під час помірного дощу і снігопаду.
Торф'яні пожежі небезпечні раптовими проривами вогню з-під землі і тим, що їх край не завжди помітний.
Під загрозою можуть опинитися не лише компоненти екосистеми, а й домівки людей, які межують із торф’яними полями. Будьте обережні у поводженні з вогнем. Не спалюйте суху траву й сміття.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ