Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині в кожній ТГ планують реконструювати парки для дозвілля.

У кожній громаді буде комфортне місце для рекреації та відпочинку. Для цього уже провели інвентаризацію та відібрали понад 700 парків у громадах, які розглядаються для відновлення.
фото - пресслужба ЛОР

Про це сьогодні, 22 листопада, повідомили на брифінгу щодо реконструкції і будівництва парків на Львівщині, - передає пресслужба ЛОР.

"Рівень інфраструктури наших парків, на жаль, не відповідає сучасним потребам та вимогам. Тому спільно з департаментом екології та профільною комісією ми вирішили виступити з ініціативою фінансової допомоги нашим громадам у створенні місць для відпочинку, місць, де можна з користю проводити час, прогулюватися з дітьми, відпочивати, оздоровлюватися. 

Наша мета – це також зберегти ці зелені зони, особливо коли йдеться про історичні та цінні насадження. Тому пропонуємо внесення змін до Програми охорони навколишнього природного середовища на наступний рік щодо співфінансування створення таких парків. Залучатимуть кошти й державних програм та міжнародної технічної допомоги" - зазначив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод. 

Для участі у програмі громадам потрібно буде підготувати проєкти реконструкції, необхідну документацію. Провести закріплення меж парків, а також внесення в історико-архітектурні опорні плани та генплани населених пунктів, провести розробку проектно-кошторисної документації. 

Також має бути передбачено співфінансування з місцевих бюджетів відповідно до індексу податкоспроможності.

Зі свого боку директор департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Руслан Гречаник повідомив, вони готові взяти на себе координацію і супровід таких робіт.

"Вже сьогодні 20 громад мають проєктно-кошторисну документацію на будівництво чи реконструкцію парків, наприклад Броди, Сокаль, Сокільники,  Камянка-Бузька, Мостиська. Звичайно, деякі потребують актуалізації, але це питання часу.

Ті громади, які оперативно спрацюють і вирішать питання з впорядкуванням землевпорядної документації і забезпечать розробку проєктно-кошторисної документації, матимуть першочергово шанс залучити кошти обласного бюджету і облаштувати сучасний парк дозвілля", - зауважив Руслан Гречаник. 

За його словами,  в області налічується декілька сотень парків, 61 з них є пам’яткою садово-паркового мистецтва.  

"Ми провели інвертаризацію таких парків. Кожній громаді області ми запропонуємо різноманітні варіанти благоустрою цих парків, а саме як  реконструювати підземну та наземну інфраструктуру, облаштувати ландшафтний дизайн та відновити зелені насадження. В таких зонах відпочинку мають бути дитячі майданчики, велодоріжки, лавки, водойми, фонтани, доріжки для прогулянок, освітлення, вбиральні.

Ми прагнемо,  щоб в кожній громаді було місце для рекреації та відпочинку. Не лише дороги та соціальна інфраструктура, а й збереження довкілля мають бути в пріоритеті", - наголосив директор департаменту. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ