Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині від переохолодження помер чоловік

За інформацією чергової служби ГУ НП у Львівській області 8 грудня, близько 11:00 год., у с. Стоянів Радехівського району, виявлено тіло місцевого мешканця 1985 року народження, - повідомляють у Департаменті з питань цивільного захисту ЛОДА.

Труп виявлено без ознак насильницької смерті. Ймовірна причина смерті - загальне обмороження. Тіло загиблого скеровано в морг Радехівської ЦРЛ.

Обставини події встановлюються.

Департамент з питань цивільного захисту населення нагадує: тривале перебування на холоді може призвести до переохолодження. Найчастіше замерзають кінцівки, ніс, вуха та щоки.
Перша допомога при переохолодженні нескладна: зігрійтеся, залишіться у теплому приміщенні на кілька годин, поїжте; у разі обмороження слід негайно звернутися до лікаря. Якщо така можливість відсутня - перевдягніться: зніміть мокрий одяг і загорніться в теплі простирадла та ковдри. Не можна чіпати обморожені ділянки тіла; за відмороження слід дотримуватися принципу "внутрішнього зігрівання" уражених тканин: накладати термоізолюючі пов'язки (ватно-марлеві, бавовняні тощо), вживати теплі напої; ні в якому разі не можна зігрівати уражені тканини тіла гарячою водою або біля гарячих радіаторів, тому що це може призвести до значного поглиблення ураження; обов'язково пийте якомога більше рідини — будь-які теплі напої, крім алкоголю. Вони відновлять нормальну температуру тіла та покращать циркуляцію крові. Прийміть знеболювальні та негайно зверніться по кваліфіковану допомогу!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ