Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відбудеться фестиваль "Куховарня RadoFest"

Фестиваль "Куховарня RadoFest", що відбудеться 28-29 липня в райцентрі Радехів на Львівщині, запрошує відвідати ярмарок смаколиків, майстер-класи від українських господинь, козацькі забави та гала-концерти. Про це журналістам розповіли на брифінгу в Львівській облдержадміністрації, - Укрінформ.

"Коли на сході України триває протистояння за українську незалежність і право плекати власні традиції, наше завдання - розвивати їх, популяризувати, особливо серед молоді, щоб вона знала свою історію, звичаї і примножувала їх",- зазначила директор департаменту культури ЛОДА Мирослава Туркало.

За її словами, цьогорічний фестиваль відбудеться в тематичному стилі "З полонини на рівнину". Найбільша локація заходу – "Волонтери", яка буде розташована в центрі міста. Тут дівчата, які допомагають на передовій, упродовж двох днів готуватимуть їжу. Виручені від реалізації страв кошти спрямують на допомогу бійцям.

За словами організаторів, родзинкою свята стануть майстер-класи з приготування унікальних автентичних страв від українських господинь та шеф-кухаря.

"Цьогоріч ми підготували дві страви року: відвідувачі дізнаються, як приготувати "Затерту капусту" та "Волок". Окрім того, народні доми готують цікаві локації, де можна буде почути колоритні пісні від троїстих музик та посмакувати смачною їжею. Опівночі з суботи на неділю молодь, яка може приїхати з наметами, запрошуємо на нічну програму, ми запалимо ватру і вчитимемось готувати страви на відкритому вогні, приїжджає відомий кухар і готуватиме старовинну страву, якій понад 300 років", - додали організатори.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ