Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відбудуться зустрічі з сім’ями військовослужбовців

У двох районах Львівської області відбудуться зустрічі з сім’ями військовослужбовців. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Їх проведуть 26-28 вересня у Яворівському та Стрийському районах.

В районах області тривають зустрічі з сім’ями військовослужбовців. Їх організовують в межах роботи Координаційних центрів.

Так, минулого тижня такі зустрічі відбулися в м. Мостиська, Турка,  с. Гірне, м. Червоноград, с. Дуліби, м. Ходорів.

Графік зустрічей з родинами військовослужбовців на цей тиждень:

26.09.2023:

11:00 - Козівська сільська рада, актовий зал, с. Козьова, вул. Європейська, 46 (Стрийський район)

11:00 - Жидачівська міська рада, сесійна зала, м. Жидачів, вул. Шашкевича, 2 (Стрийський район)

10:00 - Сесійна зала Миколаївської міської ради, м. Миколаїв, вул. Володимира Великого, 6 (Стрийський район)

14:00 - Народний дім, м. Стрий, вул. Народна, 8 (Стрийський район)

27.09.2023:

11:00 - смт. Івано-Франкове, вул. Львівська, 11 (Яворівський район)

28.09.2023:

15:00-16:00 - Міська бібліотека, м. Новий Розділ, вул. Яворницького, 8 (Стрийський район)

11:00 - Сколівська міська рада, зал засідань, м. Сколе, майдан Незалежності, 1 (Стрийський район)

11:00 - Народний Дім, смт. Славське, вул. Шептицького, 1 (Стрийський район)

Діалог відбувається в форматі питання-відповідь.

Найчастіші питання і потреби:  питання комунікації родин зниклих безвісти з правоохоронними органами; проходження ВЛК та які особливості проведення ДНК-експертиз; алгоритм пошуку зниклих безвісти, виплата загиблим родинам страхових полісів від банків, забезпечення громад психологами та юристами для вирішення питань родин ветеранів, видача посвідчень УБД, виплати загиблим родинам коштів до Дня Незалежності України, як перепоховати сина, який похований на території іншої області, доцільність створення ККЦ при громадах, переоформлення спадщини (ВПО родина загиблого) для отримання виплат, пільги для ветеранів та їх родин, про роботу гарячих ліній.

На таких зустрічах присутні представники різноманітних організацій: Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, юристів та адвокатів; менеджери та психологи районного офісу Координаційного центру; представники Нацполіції, РТЦК та СП (військкомат), та районного управління Пенсійного Фонду; територіальних громад; Офісу підтримки сімей військових у взаємодії з БФ «Українська освітня платформа».

Загальна мета зустрічей з родинами військовослужбовців - забезпечити їм  всебічну допомогу і підтримку, а також надати відповіді на питання і допомогти вирішити проблеми, з якими вони можуть стикатися внаслідок військової діяльності їхніх близьких.

Зустрічі з родинами військовослужбовців, які загинули, зникли безвісти, полонених та поранених, мають наступні цілі і об'єкти:

Допомога сім'ям та родинам військовослужбовців

Одне із головних завдань цих зустрічей - надання підтримки і допомоги родинам військовослужбовців, які стали жертвами конфлікту або перебувають у складних життєвих обставинах. Це може включати в себе матеріальну допомогу, консультації з юридичних, соціальних і адміністративних питань, а також надання інформації про доступ до послуг та пільг.

Юридична підтримка

Родини можуть поставити юридичні питання, пов'язані з правами і обов'язками їхніх близьких, а також отримувати роз'яснення щодо юридичних процедур і правових аспектів пов'язаних зі смертю, пораненням або полоненням військовослужбовців.

Соціальна підтримка

Учасники зустрічей можуть отримати інформацію про соціальні послуги та програми, доступні для них і їхніх сімей. Це може охоплювати допомогу у вирішенні питань щодо пенсій, медичного обслуговування, освіти та інших соціальних питань.

Консультації з різних галузей

Фахівці з різних галузей, такі як правоохоронні органи, Пенсійний Фонд, соціальний захист, міграційна служба та інші, можуть відповідати на запитання та надавати консультації стосовно конкретних питань і проблем родин військовослужбовців.

Психологічна підтримка

Важливою частиною цих зустрічей може бути надання психологічної підтримки родинам, які пережили стресові ситуації та втрати. Психологи можуть працювати з родинами, щоб допомогти їм подолати емоційні труднощі і створити стратегії для подальшого розвитку.

Координація і співпраця

Зустрічі також можуть слугувати метою координації роботи різних служб і організацій, щоб забезпечити ефективну допомогу родинам військовослужбовців. Це може містити забезпечення спільної роботи органів влади, громадських організацій і волонтерів.

Нагадаємо, минулого тижня Львівщині презентували Комплексну програму охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки цивільного населення в області.

Посилання на трансляцію Львівської обласної військової адміністрації тут.

Посилання на трансляцію в YouTube тут.

Координаційні центри при Львівській обласній військовій адміністрації та їх офіси в районах області були створені за ініціативою начальника Львівської ОВА Максима Козицького. Керівник Координаційного центру - Галина Бордун.

У цих офісах доступні різні види підтримки, такі як консультації психолога, допомога у перекваліфікації та пошуку роботи, адаптація за місцем проживання, юридична підтримка та гуманітарна допомога.

Для отримання психосоціальних послуг або інших видів підтримки заповніть форму за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ