Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відбулась зустріч керівників молодіжних центрів територіальних громад

Сьогодні, 5 червня, відбулась зустріч керівників молодіжних центрів з територіальних громад Львівщини.

Як наголосив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко, Львівщина найдинамічніше в Україні розвиває обласну мережу молодіжних центрів та просторів. Так, в області діє 48 об’єктів молодіжної інфраструктури, серед них – 28 комунальних установ. Створення більшої частини з них відбулось в час війни завдяки підтримці міжнародних організацій – Дитячого фонду ООН, Управління верховного комісара ООН у справах біженців та Ради Європи. 

Розвиток мережі молодіжних центрів залишається пріоритетним і на 2024 рік, повідомляють в ЛОДА. 

«Побудувати молодіжний центр в кожній громаді – це наша амбітна ціль. Держава має підтримувати розвиток молоді, тож зі свого боку ми завжди готові допомогти з тим, що у нашій компетенції.

Молодіжні центри мають бути “магнітами”, куди молода людина може прийти і озвучити свої ідеї, та знайти підтримку, знайти команду для їх реалізації. Це дуже приємно, що зараз відкриваються нові й нові центри, адже це простір, де молоді люди не лише проводять дозвілля, а й втілюють цікаві проєкти, працюють над власним розвитком, розвитком громади, міста, в якому живуть.

Ми живемо у час, коли цінним є досвід молодого покоління, тепер старші від вас можуть і прагнуть вчитися у молоді, адже ви маєте ті навички, компетенції, якими не володіють люди, що народились на кілька десятиліть раніше. 

Бажаю вам досягати вершин, і бути там, де ви зможете бути у резонансі вашими цінностями, де ви зможете приносити користь. Хай ваші центри стануть осередками народження і втілення цікавих, ціннісних ідей та проєктів», – наголосив Іван Собко.

Також в межах заходу презентувала напрацювання Асоціації молодіжних центрів України Юлія Катинська, та відбулися тренінги «Організаційно-правові засади діяльності молодіжних центрів Львівської області» від програми «U-LEAD з Європою» та «Як правильно комунікувати з ветеранами» від реабілітологині Центру UNBROKEN, Роксоляни Шміло.

«Дуже символічно, що зустріч відбулась у річницю створення Львівського обласного молодіжного центру, адже саме сьогодні, 23 роки тому було створили КЗ ЛОР «Львівський обласний молодіжний центр». 

Сьогодні Молодіжний центр – це не просто про установу, а про сотні молодих людей, які ростуть тут як особистості, долучаються до громадського життя на Львівщині, набувають тут знань і творять десятки крутих проєктів», – зазначив Роман Хім’як, керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА.

Як зазначив керівник Львівського обласного молодіжного центру Іван Сапса, зміцненню партнерських відносин між обласним та молодіжними центрами у громадах сприяє спільна координація дій. «Метою сьогоднішньої зустрічі також є дати керівникам молодіжних центрів знання щодо того, як залучати ресурси у громаду, стаючи більш спроможними та залучати їх до процесів, які відбуваються на обласному рівні», – додав Іван Сапса.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ