Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Львівщині відбулася конференція «Міст Культур»

У Львові провели конференцію «Міст Культур: Польсько-Українська Транскордонна Конференція з Культурної Співпраці та Гуманітарної Допомоги». Про це повідомили у Львівській ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Участь у заході взяли представники урядових делегацій обох країн, установ сфери культури та волонтерських і гуманітарних організацій України, Польщі, Ізраїлю та Шотландії.

Перед початком конференції польська делегація передала вогонь Солідарності. У другу річницю дня вторгнення рф цей вогонь засвітили у багатьох польських містах на знак підтримки України. Також присутні вшанували загиблих Героїв хвилиною мовчання.

Під час заходу визначили труднощі щодо пошуку та перевезення гуманітарної допомоги до України, а також обговорили методи розв'язання цих проблем. 

«Попри тимчасові складнощі, я переконаний, що всі обговорені питання, ми зможемо успішно реалізувати. Дякуємо партнерам за розуміння проблематики та готовність допомагати у налагодженні роботи волонтерів та логістики. Ця свічка слугує символом спільної пам’яті та роботи українських та польських волонтерів» – зазначив керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень. 

Співорганізаторами заходу стали українські, польські та американські благодійники – ГО «Нескорені», Фонд Фольковіско та Фонд Костюшко. 

«Завдяки цій зустрічі ми всі разом зробили вклад в зміцненні культурної та гуманітарної співпраці України та Польщі. Нам потрібно продовжувати нашу спільну працю, щоб вистояти та перемогти», – підсумував засновник ГО «Нескорені» Олександр Лабецький. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ