Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«Дизаріум» у Львові став найбільшою дизайн-подією року

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/4
Як повідомляє ЛМР, у Львові відбулась наймасштабніша дизайн-конференція України «Дизаріум», яка об’єднала провідних фахівців галузі. Подія привернула увагу понад 7200 зареєстрованих учасників, з яких понад 3700 відвідали захід наживо.

Для тих, хто не зміг бути присутнім, була можливість долучитися онлайн, відтак трансляція зібрала понад 20 000 переглядів.

У Львові стартувала всеукраїнська дизайн-конференція

Цьогорічна тема конференції – «Спільність», і вона відчувалася у всьому: від тем виступів до атмосфери нетворкінгу між учасниками. Основною ідеєю заходу було підкреслити важливість колективних зусиль для розвитку креативної екосистеми України. Організатори впевнені, що саме через згуртованість та взаємопідтримку можна створити стійке середовище для інноваційних проєктів, яке посилить як українську дизайн-індустрію, так і її міжнародний вплив.

Організатори події – дизайн-простір Pixlab з мережі ТВОРИ! і платформа CASES.

«Ми неодноразово говорили, що нашою основною метою є об’єднати та ще більше надихнути дизайн-спільноту в Україні. Але такого не очікував жоден член нашої команди. Ми побачили сотні людей з такими ж цінностями, які наша команда щодня втілює у кожному своєму кроці. Зараз я відчуваю величезну вдячність за те, що є стільки зацікавлених людей, об’єднаних однією справою. За те, наскільки цінним виявився захід для нашої аудиторії, і що вся наша праця протягом двох місяців не була даремною. Далі – більше!», – розповідає Юрій Бакай, керівник Pixlab та співзасновник «Дизаріум».

Конференція стала головною дизайн-подією року не тільки через велику кількість реєстрацій та переглядів онлайн-трансляції, але й завдяки унікальній програмі та високому рівню спікерів. Захід зібрав понад 30 провідних експертів з України та світу. Зокрема, на конференції обговорювали:

  • Залаштунки створення першого державного освітнього застосунку «Мрія», про що розповіла Вікторія Гладинець, Head of Design проєкту;

  • Дослідження гармонії між дизайном і мистецтвом від засновників агенції «Двійка» – Дані Нестеровича та Віки Москофіді;

  • Як дизайн може перетворити трафік у користувачів (Олександр Перельотов, співзасновник агенції Excited!);

  • Наталя Фільварова, UXR в Google, поділилася інсайтами про застосування нейронауки у створенні якісного UX-дизайну;

  • Володимир Смирнов зі Spiilka Design Büro провів учасників через процес створення літопису українського дизайну – від ідеї до реалізації.

Також на конференції виступив Валентин Панюта з HyperNormal із доповіддю про дизайн емоційного досвіду в межах UNITED24 Media. Анатолій Попель з CASES та Михайло Самоваров з League Design Agency представили проєкт Talent Journey Map – особисту карту розвитку творчого фахівця. Павло Романюк з MacPaw розповів про те, як зберігати душевний спокій, долаючи упередження і страхи дизайнерів.

Окрему увагу привернув виступ Стефана Заґмайстера, відомого графічного дизайнера. У своїй доповіді «Зараз краще» він звернув увагу на те, що навіть у складні часи відбуваються позитивні зміни, які не варто недооцінювати.

«Я надзвичайно радий, що прийняв запрошення привезти виставку до Львова і виступити з презентацією на “Дизаріумі”. Спочатку я не був упевнений, чи зможе наша основна ідея про довгострокове мислення знайти відгук у країні, що переживає такі реальні та значні труднощі. Мої сумніви зникли, коли стало очевидно, що наше позитивне послання знайшло відгук у серцях і розумах людей у Львові – насправді воно було прийняте набагато тепліше, ніж у країнах і серед людей, які живуть у відносно мирних і безпечних умовах. Українська гостинність сягнула легендарного рівня, і ми справді відчули себе у дуже добрих руках. Ми не могли почуватися більш бажаними гостями», – поділився враженнями Стефан Заґмайстер після події.

Конференцію завершив виступ Андрія Федоріва, засновника та CEO Fedoriv Group, із доповіддю «Все починається раніше, ніж починається».

«Я б мав надихнути студентів своєю лекцією, але, мені здається, я надихнувся сильніше за них. Тема конференції “Спільність” була повністю розкрита через цю атмосферу  єднання.

Дуже круто, що це проєкт мерії. Рівень дизайну, організації абсолютно міжнародний. Браво організаторам. Як киянин – заздрю. Львів в цьому сенсі рулить», – зазначив Андрій Федорів.

Для тих, хто не зміг відвідати «Дизаріум» або пропустив окремі виступи, всі записи події доступні безоплатно на платформі CASES. Це чудова можливість переглянути найцікавіші моменти конференції та зануритися в ідеї, що обговорювалися.

Попри завершення конференції, у Львові триває ще одна важлива подія – виставка Стефана Заґмайстера «Beautiful Numbers». Ця колекція робіт експонується вперше, і українська аудиторія має ексклюзивну можливість побачити її першою у світі. Виставка проходить на площі Гасина в культурному просторі MOT і триватиме до 29 грудня.

У Львові відкрилась перша в світі виставка зірки дизайну Стефана Загмайстера

«Дизаріум» реалізовує простір дизайну Pixlab з мережі ТВОРИ! в межах реалізації титулу «Львів – Молодіжна столиця Європи 2025» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW. Співорганізатором конференції є CASES, соціальна мережа та EdTech-платформа для креативних індустрій. Подія відбулась також за підтримки: Excited!, MacPaw, Headway, Eleks, Railsware, Qubstudio, and action, Offgrid, Cieden, Rist Production, Dose of Culture, ArtHuss, Alterra Group та інших.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ