Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відбулись пожежно-тактичні навчання

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
1/5
10 грудня на гірськолижному комплексі ʺПлайʺ у Сколівському районі відбулись спільні показові пожежно-тактичні навчання ГУ ДСНС України у Львівській області та Туристичного комплексу ДП ʺПлайʺ з ліквідації наслідків пожежі та інших небезпечних подій. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі ДСНС Львівської області.

Навчання проводились в рамках проекту ʺСпільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоніʺ.

Навчання відбулися під керівництвом голови обласної ради Олександра Ганущина за участі керівників територіальних органів ДСНС України та інших представників вищезананченого проекту.

До участі у навчаннях залучили пожежно-рятувальні підрозділи ГУ ДСНС України у Львівській області, групу спеціальних робіт з радіаційного, хімічного та біологічного захисту ГУ ДСНС України у Львівській області, об’єктову службу цивільного захисту гірськолижного комплексу ʺПлайʺ та КЗ ЛОР ʺЛьвівський обласний центр екстреної медичної допомоги медицини катастрофʺ.

Навчання відбулися у кілька етапів. Перший з них передбачав гасіння умовної пожежі в готельному комплексі ʺКарпатська ружаʺ. За допомогою автодрабини, колінчастого автопідіймача, висувної драбини та рятувального обладнання рятувальники евакували людей, що опинилися в задимлених приміщеннях готелю. Працюючи в апаратах захисту органів дихання у складі ланок газодимозахисної служби, вогнеборці вивели на свіже повітря всіх потерпілих, здійснили розвідку пожежі. Та успішно ліквідували умовну пожежу. Приміщення готелю ще раз перевірили на наявність потерпілих. По завершенню усіх робіт оголосили ліквідацію пожежі.

Наступний етап навчань полягав у проведенні аварійно-рятувальних робіт під час ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди. Рятувальники проводили деблокування потерпілого із понівеченого у ДТП автомобіля.

Далі рятувальники провели ліквідацію розливу небезпечної хімічної речовини. Рятувальники, працюючи у спеціальних захисних костюмах та використовуючи спецобладнання, зупинили витік небезпечної хімічної речовини. Після перебування у небезпечному середовищі, по завершенню робіт усі фахівці пройшли через спеціальний пункт знезараження. Варто зазначити, що саме цей мобільний пункт львівські рятувальники отримали в якості гуманітарної допомоги від польської сторони в рамках програми ʺПольська допомога 2016ʺ.

Останній елемент навчань передбачав проведення пошуку заблукалих людей в лісистій місцевості. Для руху по пересічній місцевості рятувальники використовували квадроцикл. Крім того до пошуків заблукалих був залучений квадрокоптер.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, з метою формування у дітей культури безпеки, свідомого ставлення до понять особистої та колективної безпеки, вивчення основних правил, що допоможуть уникнути біди, 26 листопада, відбувся загальноміський брейн-ринг ʺВивчай! Знай! Дотримуйся!ʺ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ