Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відбулись Всеукраїнські збори родин Героїв Небесної Сотні

Як інформують у прес-службі Львівської ОДА, сьогодні, 27 жовтня, у Музеї визвольної боротьби України відбулись Всеукраїнські збори родин Героїв Небесної Сотні.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх Героїв, які віддали власне життя за волю та незалежність нашої країни.

"Найважливіше пам’ятати, що усе це – не даремно. Я хочу, щоб у нас всіх була тверда віра в це. Сьогодні увага суспільства прикована до вас, і воно стежить за вашими діями, словами та вчинками. Я хочу, аби ви не розгубились по світу та не залишились наодинці із власними проблемами та болем. Кожного дня пам’ятайте, що від вас залежить багато. Велика честь вам і хвала за те, що ви єдині, тримаєтесь разом. Якщо ми будемо йди поруч, плечем до плеча, серцем до серця, то в нашій державі обов’язково все буде гаразд. Адже ці мужні люди загинули за нас з вами, аби дати нам усім шанс. І сьогодні важливо цей шанс використати», - звернувся до учасників голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

У межах заходу присутнім продемонстрували відеоролик про проект «День народження Героя Небесної Сотні», який започаткував департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА спільно з Музеєм визвольної боротьби України.

Як зазначила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало, проект “День народження Героя Небесної Сотні” створили, щоб українських героїв вшановували не в окремі дати, а пам’ятали про них повсякчас.

“Цим проектом кожен день народження Героїв Небесної Сотні з Львівщини буде відзначений на високому рівні, ми залучаємо різні середовища, від школи, де навчались Герої, до колег, друзів, родини і звичайно - мистецький супровід. Таким чином ми популяризуємо нашу українську історію та її творців”, - наголосила Мирослава Туркало.

Опісля, також відбулись збори громадської організації «Родина Героїв «Небесної Сотні», яка є організатором зборів.

Довідково:

Громадська організація «Родина Героїв «Небесної Сотні» утворена влітку 2014 року.

На сьогодні організація об’єднує представників більшості родин Героїв «Небесної Сотні» - Героїв України. Членами організації близько 170 осіб.    Це батьки і матері Героїв, дружини або чоловіки, їх сини, доньки, онуки, рідні брати і сестри та інші близькі родичі. Організація є неприбутковою, її діяльність здійснюється на засадах добровільності та самоорганізації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ