Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Львівщині відбувся мистецький захід за участі хору "Нескорені"

Сьогодні, 29 березня, у палаці культури імені Гната Хоткевича відбувся концерт народного самодіяльного хору учасників визвольних змагань, УПА та ветеранів праці "Нескорені". Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Привітав виконавців та присутніх голова Львівської ОДА Олег Синютка.

"Сьогодні ви, ті, хто на повний ріст та голос несуть українську ідею в людину, наші думки, життя. І я переконаний, що Бог сторицею відплачує вам добром і великою людською любов’ю за ту справу, яку ви робите, бо це -  наша українська справа.  І я переконаний, що ця справа обов’язково переможе, адже це справа нашої землі, народу, за цю справу багато поколінь українців томилися по сибірах, тюрмах, багато могил українців розкидано по тих землях, які сьогодні є і в складі нашої держави і поза її межами. І ми сьогодні українці 21-го століття разом із талановитими неймовірними "Нескореними"  обов’язково переможемо і гордо зазвучить і наш гімн "Ще не вмерла України" і "Марш Нової української Армії": "Веде нас в бій борців упавших слава. Для нас закон найвищий то наказ:«Соборна Українськая держава — Міцна й одна від Сяну по Кавказ". Слава Україні!",- зазначив Олег Синютка. 

Відтак, в межах мистецької програми звучали пісенні перлини української хорової музичної класики, стрілецький та повстанський епос.

Зазначимо, що  Народний самодіяльний хор учасників визвольних змагань, УПА та ветеранів праці "Нескорені" створений у 1993 році при Українській академії друкарства.

Засновник, диригент і художній керівник - Богдана-Олександра Сімович (Авдієвська).

Колектив засновано на хвилі національного пробудження й відродження української державності в середовищі колишніх політв'язнів. На той час у Львові утворилася обласна Спілка політв'язнів України, яка випускала часопис «Нескорені» і повернулася до рідного міста диригент-хормейстер Богдана Сімович (Авдієвська).

В основному колектив виступає в Україні: у Львові та Львівській області, Одесі, Києві, Дніпропетровську, Запоріжжі, Дніпродзержинську, Черкасах, Чигирині, Суботові, в інших містах та селах України, гастролював у Польщі.

До репертуару входить українська хорова музична класика, стрілецький та повстанський епос.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ