Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині відкрили ще два кримінальні справи через підроблення COVID-сертифікатів

Упродовж минулої доби поліцейські Львівщини відкрили два кримінальні провадження за фактом підроблення COVID-сертифікатів.
фото ілюстративне, РБК-Україна

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

Так, 27 жовтня до поліції надійшло повідомлення  від прикордонників про те, що на пропускному путні «Шегині - Медика» 46-річний громадянин Грузії пред'явив міжнародне свідоцтво про вакцинацію від коронавірусної хвороби «COVID – 19» з ознаками підроблення.

За цим фактом дізнавачі відділення поліції №1 Яворівського районного відділу поліції відкрили наступного дня кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 (Використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. 

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, - обмеження волі терміном до двох років. Триває досудове розслідування.

Крім того, 28 жовтня дізнавачі відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1 відкрили кримінальне провадження та повідомили про підозру 26-річному мешканцю Стрийського району у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 та ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Як було встановлено під час досудового розслідування, 20 жовтня в пункті пропуску «Рава-Руська - Гребене», під час виїзду з України до Республіки Польщі зловмисник надав підроблене свідоцтво. Встановлено також, що чоловік  заздалегідь знайшов у мережі Інтернет бланк сертифікату про вакцинацію з печатками медзакладу та лікаря, вніс  туди свої дані та роздрукував.

Цього ж дня обвинувальний акт скерували на розгляд суду.  Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, - обмеження волі терміном до двох років.

Також 28 жовтня дізнавачі відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2 завершили досудове розслідування у рамках кримінального провадження за ч. 4  ст. 358  (Використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України за фактом підробки свідоцтва про вакцинацію.

Як встановили правоохоронці, 30 серпня під час проходження паспортного контролю у Міжнародному аеропорті «Львів» імені Данила Галицького 36-річна мешканка Полтавської області  пред`явила міжнародне свідоцтво про вакцинацію з ознаками підробки. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ