Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відкрили вже дві локації для тренувань у парках

На Львівщині відкрили вже два майданчики у межах соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України», який має на меті створення умов для фізичної активності громадян та популяризації здорового способу життя серед українців.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Перша локація – у Стрийському парку поблизу обласної дитячо-юнацької спортивної школи, а інша – у  міському парку «Здоров‘я» у Золочеві.

Кожен «активний парк» оснащений QR-кодами, завдяки яким відвідувач має змогу провести тренування будь-якої складності, обравши власного тренера серед зірок естради, кінематографу, професійних спортсменів, або провести тренування з Президентом України.

«Цьогоріч на Львівщині з'явиться 20 таких парків, а згодом схожі локації з’являться у кожній громаді області. На відкриття парку ми запрошуємо титулованих спортсменів та тренерів. До прикладу, мешканці Золочева мали змогу потренуватись просто неба з фіналісткою Олімпійських Ігор у Токіо, призеркою та переможницею національних та міжнародних турнірів з художньої гімнастики Христиною Пограничною», - розповідає керівник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

Відкриття наступного «активного парку» на Львівщині відбудеться наприкінці цього тижня у Радехові. Заплановано, що відкрите тренування тут проведе чемпіон світу з веслування Віталій Вергелес.

В Офісі президента інформують, що до кінця 2022 року в Україні з’явиться 10 тисяч таких локацій, які фактично будуть у кожному дворі.

«Ця програма Президента орієнтована на всі вікові категорії та групи населення. Ми хочемо, щоб якомога більше наших громадян були залучені до регулярних занять спортом. Щоб зміцнювалося здоров’я українців та знижувалися показники захворювань, що виникають через недостатню фізичну активність. Щоб покращувалися якість та тривалість життя наших людей», – зазначив Кирило Тимошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ