Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відновлюють закупівлю житла дітям-сиротам

Цього року для придбання житла дітям-сиротам з обласного бюджету скерують 9 млн грн. Ще 3,4 млн грн як співфінансування передбачили територіальні громади.
Фото ілюстративне: freepik.com

Як повідомили в постійній комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій при Львівській облраді, загалом у черзі на отримання житла у межах Регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області – перебуває 405 осіб.

«Загальна сума співфінансування від громад ще може збільшитися, оскільки вони задекларували готовність виділити додаткові кошти на придбання житла дітям-сиротам.

Плануємо вже у травні провести перше у цьому році засідання регіональної Комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт», — поінформував начальник служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис.

Голова комісії з питань соціального захисту, прав людини, дітей та учасників бойових дій Микола Іщук наголосив, що відновлення можливості закупівлі житла для сиріт – це дуже добра новина для громад і самих дітей.

«У 2021 році у межах Програми було закуплено 34 квартири для 39 дітей-сиріт на загальну суму з обласного бюджету – 8,16 млн грн. У 2022 році програма, на жаль, не фінансувалася через усім відомі обставини.
Відновлення у 2023 році можливості надавати житло дітям-сиротам це важливий крок, який дозволить тим, хто особливо потребує підтримки, отримати власне помешкання»,
— підкреслив Микола Іщук.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ