Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відзначають день першої пластової присяги

У цей день 111 років тому у Львові пластуни вперше присягнули на вірність Богові та Україні.

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький у своєму телеграм-каналі.

"З того часу учасники скаутського руху у різні часи та в різних умовах дотримувались присяги, яку склали на вірність Богу та Україні, жили за Пластовим Законом. Чи це під час війни, чи в підпіллі, чи за кордоном – не відступали у захисті та зусиллях для становлення нашої держави. Виховували свідому молодь, прививали любов до України та бажання брати на себе відповідальність і творити позитивні зміни", — йдеться у повідомленні.

Максим Козицький зауважив, що з початку повномасштабної війни, спільнота пластунів мобілізувала зусилля, щоб обороняти Україну та допомагати людям у потребі.

"Шана усім пластунам, які зараз на передовій захищають нашу державу. Вічна пам'ять усім, хто в боротьбі віддав найцінніше.

Дякуємо тим, хто закуповує машини, дрони, іншу техніку, амуніцію, аптечки для пластунів-воїнів, передає продуктові набори цивільним, залучає донорів для підтримки країни.

Дякуємо усім пластунам за ваш внесок у наближення нашої перемоги та за творення суспільство майбутнього змалечку", — наголосив він.

"Пластовий рух — Велика Гра, яка об’єднала у меті служіння Батьківщині та розвитку молоді українців по всьому світу. В Пласті вчать вірності Україні й вмінню допомагати іншим. Понад 550 пластунів вступили до лав Збройних Сил України від 24 лютого, інші ж допомагають здобувати перемогу тут, в тилу", — зазначають у Станиці Львів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ