Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині вшанували воїнів-прикордонників

Благодійний захід приурочений вшануванню воїнів-прикордонників та з нагоди Дня захисників і захисниць України відбувся напередодні на стадіоні ім. М. Маркевича, що у Винниках на Львівщині.

Під час змагань було організовано збір коштів на дрони для прикордонників, які протистоять окупантам. Про це повідомили в пресслужбі Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Турнір відбувся за ініціативи Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, за підтримки Благодійної організації «Фонд допомоги України «Рух за майбутнє», у партнерстві з будівельною компанією «Місто комфорту» та Асоціацією футболу Львівщини.

Участь у турнірі прийняли 9 команд – колективи прикордонних загонів, що охороняють західні рубежі України, а також Західного регіонального управління, військово-медичного клінічного центру (м. Львів), Кінологічного навчального центру Державної прикордонної служби України та 26 окремої авіаційної ескадрильї (м. Харків). 

Склад кожної команди був посилений професійними футболістами. Амбасадорами команд виступили В’ячеслав Шевчук, Андрій П’ятов, Артем Федецький, Андрій Тлумак, Юрій Габовда, Василь Сачко, Євген Селезньов, Валерій Федорчук, Тарас Михалик, а також спортивний журналіст і блогер Дмитро Поворознюк. До проведення свята долучився відомий телеведучий Андрій Бедняков.

Почесними гостями турніру були поранені прикордонники, які наразі проходять лікування та реабілітацію на Львівщині. Також на турнір завітали очільники Львівської і Волинської обласних військових адміністрацій Максим Козицький та Юрій Погуляйко. Останній, до слова, посилив склад команди прикордонників з Луцька.

Учасники і присутні вшанували пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання. Далі з промовою виступив начальник Західного регіонального управління генерал-майор Віктор БАБЮК: «В цей день ми пам’ятаємо тих, хто зараз на передовій щосекунди робить усе, щоб вигнати ворога з України. Також ми пам’ятаємо усіх героїв, хто віддав найцінніше – своє життя. Прикордонники роблять усе, щоб наблизити нашу Перемогу і цей турнір ми присвячуємо їм».

Крім футбольних баталій вболівальники могли насолодитися показовим виступом інструкторів та їх чотирилапих вихованців з Кінологічного навчального центру Державної прикордонної служби України, оглянути різноманітні зразки озброєння, техніки та безпілотних літальних комплексів. На безкоштовному фудкорті усіх бажаючих частували кулішем та бограчем.

Під час благодійного аукціону було реалізовано декілька лотів з футбольною екіпіровкою та м’ячами, які надали амбасадори команд. Загалом організаторам вдалося зібрати понад 90 тисяч гривень, але збір не припиняється і кожен може допомоги прикордонникам, що боронять країну від агресора, здійснивши донат за посиланням https://send.monobank.ua/jar/3DHm9kZVQo

Переможцями благодійного турніру стала команда Волинського прикордонного загону, а усі учасники отримали пам’ятні кубки і нагороди. Та, найголовніше, що гра подарувала усім присутнім позитивні емоції і змогу долучитися до підтримки прикордонників, які виборюють нашу незалежність та наближають Перемогу України!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ