Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині всі заклади професійної освіти забезпечені генераторами

У Львівській області 31 заклад професійно-технічної освіти отримав генератори потужністю 7 кВт, а ще чотири заклади дістали енергетичні машини потужністю до 50 кВт. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Нові генератори вдалось придбати завдяки співпраці німецьким агентством розвитку «Німецьке товариство міжнародного співробітництва (нім. Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH). В Україні GIZ діє за дорученням Федерального уряду Німеччини.

Відповідну угоду з агентством уклав департамент освіти і науки Львівської ОВА.

«Кожен заклад профтехосвіти мав змогу обрати те, що йому було потрібно. Попередньо ми проговорили актуальні потреби з усіма адміністраціями. Річ у тому, що деякі училища та ліцеї на той час вже мали генератори, декому потрібні були додаткові установки, бо бракувало наявної потужності. Ми це все взяли до уваги і склали остаточне замовлення. Відтак, GIZ придбав генератори і доправив їх до замовників», - розповів начальник відділу інновацій, професійної, фахової передвищої та вищої освіти Іван Пикус.

За його словами, з пальним для генераторів не має бути жодних проблем, бо, по-перше, у закладів є спецфонди, а по-друге, за екстремальної ситуації, можна внести зміни в кошториси.

Додамо, що мережа професійної освіти Львівської області нині становить 50 закладів, у тому числі один приватний. У них навчається близько 22 тис. учнів. 

Обсяг регіонального замовлення у закладах професійно-технічної освіти у 2023 році у Львівській області становить 10 044 кваліфіковані спеціалісти, що більше ніж було торік (9 599).  При цьому наголос зроблено на машинобудуванні та будівельних спеціальностях.

Довідково:

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH працює в Україні з 1993 року, зокрема, над реформою державного управління, сталим економічним розвитком, енергоефективністю та захистом клімату. 

З початком російської загарбницької війни в лютому 2022 року компанія швидко та гнучко адаптувала свою роботу. Відтоді GIZ підтримує Україну на трьох рівнях: по-перше, це організація надійного забезпечення людей, наприклад, електроенергією, ліками та тимчасовим житлом, а також оснащення служб надзвичайних ситуацій та підрозділів пожежної охорони; по-друге, GIZ дивиться в майбутнє і бере участь у відбудові країни, яка вже розпочинається; по-третє, GIZ продовжує надавати консультаційну підтримку з проведення реформ, які повинні забезпечити наближення України до Європейського Союзу (ЄС).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ