Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині викрито спробу незаконного експорту лісоматеріалів

Як інформують у прес-службі Державної фіскальної служби України, управлінням протидії митним правопорушенням Львівської митниці ДФС на митному посту «Стрий» викрито спробу обійти заборону щодо експорту лісу-кругляка.

Керівник української фірми - експортера товару «Лісоматеріали циліндровані хвойних порід ялина» (код 4407103100)  у режимі «Експорт» надав для здійснення митного оформлення товаросупровідні документи, зокрема, сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів.

У ході здійснення митного контролю та вивчення товаросупровідних документів у митників виникли підозри щодо законності здійснення вказаної експортної операції у зв`язку з можливим декларуванням товару не за своїм найменуванням щодо породи деревини, або шляхом надання одним товарам вигляду інших.

 Для перевірки законності здійснення експортної поставки вказаного вище товару і проведення товарознавчого дослідження митники звернулись до Львівського Національного Лісотехнічного університету.

Останнім і було встановлено   невідповідність даних, внесених в Сертифікат про походження лісоматеріалів в частині найменування товарів та виготовлення готової продукції. А саме, було встановлено, що частина колод виготовлена із пиловника, що не відповідає дійсності.

З’ясувалося, що частина деревини з округлими пазами відповідає коду 4418908000 та опису «вироби будівельні теслярскі», та не відповідає задекларованому коду.  

Загальний об’єм вантажу становить 33 метри кубічних, орієнтовною вартістю 200 тис. грн.

Таким чином керівник фірми експортера вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, з поданням митному органу як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів та відомостей, необхідних для визначення коду товару згідно з УКТ ЗЕД.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ч. 1 ст. 483  Митного кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ