Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Львівщині виробники засобів для фронту можуть отримати допомогу

Про можливості допомоги розповіли представники Львівської ОВА та Lviv Tech Cluster під час брифінгу 3 квітня.

Фото Гал-інфо

Заснований на Львівщині IRON Lviv Tech Cluster - кластер, де ті, хто виготовляє засоби для підсилення наших оборонців, можуть отримати кваліфіковану допомогу. Йдеться зокрема про сертифікацію, юридичний супровід, випробування тощо. “Використання технологічних рішень для перемоги” - такою є візія кластера.

“Ми акумулюємо той потенціал, який є в нашої екосистеми hardware-рішень, стартапів, команд і компаній, для того, щоб розробляти рішення, які зможуть підвищити ефективність наших Сил Оборони”, - зазначив виконавчий директор Lviv Tech Cluster Володимир Чернюк під час брифінгу.

Виконавчий директор Lviv Tech Cluster Володимир Чернюк, фото Гал-інфо

Спікери брифінгу зазначили, що на Львівщині є вже більше 30-ти компаній, що розробляють і виготовляють безпілотні та роботизовані системи, засоби РЕБ, електроніку та програмні рішення для Сил Оборони. 

“Всі інші команди, які, можливо, десь в гаражах, на підприємствах чи в підвалах щось роблять для окремих підрозділів, доєднуйтеся до цього кластеру, бо разом ми зробимо більше! І наше підсилення, зокрема фінансове, має вам всім допомогти, а не лише тим, кого ми особисто знаємо”, - зазначив Олександр Кулепін, заступник начальника Львівської ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. 

Зокрема, кластер пропонує такі сервіси, як:

  • участь у спільноті технологічних компаній Львова, взаємодія із ними та доступ до нетворкінгу;
  • доступ до ресурсів, а також консультацій: юридичних, бухгалтерських, з питань сертифікації та публічних закупівель;
  • залучення інвестицій та грантів, консультації з їх отримання;
  • офіс допуску до експлуатації;
  • тестування та військова експертиза на полігоні.  

Заступник голови ЛОДА Олександр Кулепін, Фото Гал-інфо

Окрім цього, кластер пропонує співпрацю виробників з органами місцевої та центральної влади. В інформаційній презентації, команда відзначила розробки програми Підтримки галузі в Львівській МТГ, налагодила співпрацю з МінЦифри, МОУ, Brave1, ЛМР та ЛОВА. 

“Ми працюємо з компаніями або стартапами, з тими, хто працює над своїм проєктом повноцінно - командами, які вже є сформовані, мають свій продукт, прототип і працюють фултайм. Волонтерські ініціативи ми теж стараємось підтримувати в тих межах, де це можливо, але все-таки беремо акцент на те, що учасниками кластера стають саме ті компанії і команди, які вже є сталими і можуть і хочуть розвиватися, бачать розвиток свого продукту чи проєкту як довготермінову історію”, - додав Володимир Чернюк. 

Дізнатися більше про послуги, які надає кластер, можна за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ