Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині виявили 40 боєприпасів часів Другої світової

1 грудня о 10.13 год. надійшло повідомлення, що в с. Глибока Старосамбірського району на пасовищі під час випасання худоби, на відстані 15 метрів від залізничної колії виявили 15 вибухонебезпечних предметів (11 артилерійських снарядів та 4 мінометні міни) часів Другої світової. Годиною пізніше про знахідку боєприпасів повідомили і мешканці с. Пнікут Мостиського району, які в лісі виявили 25 артилерійських снарядів часів Великої Вітчизняної війни, повідомили у прес-центрі Головного управління МНС України в Львівській області.

По факту виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи. Подано відповідні заявки на вилучення та знешкодження боєприпасів.

Протягом минулої доби піротехнічною групою 3-го спеціального регіонального центру швидкого реагування МНС України вилучено та знешкоджено встановленим порядком 105 мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни, виявлений 30 грудня в с. Голосковичі Бродівського району під час виконання земляних робіт на території школи та 88-мм артилерійський снаряд, який було виявлено 28 грудня в м. Дрогобич по вул. Шевченка, 22.

З початку року на території області виявлено 1168 вибухонебезпечних предметів та 329 патронів в 317 місцях (знешкоджено 1125 боєприпасів та 329 патронів), які віднесено до некласифікованих надзвичайних подій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ