Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

На Львівщині виявили 4 артснаряди часів Другої світової війни

4 березня на Львівщині виявили 4 артснаряди часів Другої світової війни. Про це проінформували у прес-службі ДСНС Львівщини.
На Львівщині виявили 4 артснаряди часів Другої світової війни

О 09:07 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення, що в с. Басівка Пустомитівського району під час науково-пошукових робіт для краєзнавчого музею-криївка УПА, в лісі на відстані 2 км від житлових будинків виявлено 4 предмети ззовні схожих на артилерійські снаряди часів ІІ Світової війни.

Цього ж дня о 11:51 надійшло повідомлення, що в с. Переспа Сокальського району під час прогулянки в полі на відстані 400 м від житлових будинків виявлено 2 предмети ззовні схожих на артилерійський снаряд та мінометну міну часів ІІ Світової війни.

По факту виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та їх знищення.

З початку року на території області виявлено 59 вибухонебезпечних предметів в 21 місці.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях.

Рятувальники застерігаю мешканців області у жодному разі не чіпати підозрілі знахідки. У разі виявлення боєприпасу чи іншого підозрілого предмету негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ