Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині й досі залишається близько 30 парафій російської церкви

На території Львівської області й досі залишається працювати близько 30 парафій так званої УПЦ (МП), яка підпорядковується російській церкві.
Митрополит Димитрій. Фото - Гал-інфо.

Про це в інтерв'ю для проєкту Гал-інфо "#ВідвертаРозмова_з" сказав Митрополит Львівський і Сокальський Православної Церкви України Димитрій (Рудюк).

"На Львівщині всі ЗМІ чомусь запускали такий меседж, що у нас вже не залишилося парафій московського патріархату. Це неправда, вони залишилися. Вони ще є.

Я можу говорити про територію, якою керую я - Львівсько-Сокальську єпархію. Тут є кілька парафій: Рава-Руська, в Радехівському районі, здається, Стоянів, у Бродах побудований храм на приватній території, в Золочеві, у Львові є три чи навіть чотири парафії, в Червонограді є дві. Також на території Дрогобицько-Самбірської єпархії ще є й інші парафії", - сказав Митрополит Димитрій.

За його словами в області ще налічується до 30 парафій московського патріархату. До Православної Церкви України на Львівщині перейшло приблизно 20 парафій російської церкви.

"Здебільшого священники УПЦ МП не переходили до ПЦУ і це правда. По Україні з тих 500 парафій, які наразі перейшли, можливо, до 50 є таких, які перейшли зі священиками. А решта робили все, щоб зберегти свій статус в РПЦвУ. То, можливо, через це так ускладнені наші відносини. З одного боку є розуміння, що в Україні є РПЦ чи, як кажуть, УПЦ в єдності з московським патріархатом, і є Православна церква України з Томосом, яка увійшла до сім'ї Вселенського Православ’я. А з другого боку є конфлікт та непорозуміння і відсутність всякого діалогу", - сказав Митрополит Димитрій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ