Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині за час повномасштабної війни народилось 13 500 немовлят

У Львівській області народилися 13 500 немовлят від лютого цього року. Це приблизно на тисячу менше, ніж свідчать минулорічні показники.
Фото: unsplash.com

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна розповів головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я ЛОВА з акушерства та гінекології Михайло Степанчак.

"Слід зазначити, що демографічні показники на Львівщині, на жаль, протягом останніх десяти років погіршуються. Протягом цього періоду народжуваність зменшилась на 30%", — наголосив спеціаліст. 

Як додав Михайло Степанчак, з лютого цього року на Львівщині внутрішньо переміщені жінки стали мамами й народили 1700 дітей, серед них 20 двієнь. 

Водночас понад 3 500 немовлят народилися під час повномасштабного вторгнення росії у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі. 

"Важливо те, що ми працюємо постійно і надаємо допомогу кожній жінці, що звертається у Львівський перинатальний центр. З-поміж як 3500 народжених  — близько 115 двієнь і 4 трійні. Жінки, які перемістилися з інших областей, народили близько 1000 діток", —  повідомила директорка Львівського обласного клінічного перинатального центру Марія Малачинська. 

За словами Марії Малачинської, за дев'ять місяців в центрі запрацювало багато нових структурних підрозділів. 

"Зокрема, для передчасно народжених дітей відкрили відділення реабілітації: там працює і педіатр, і хірург, і офтальмолог, і реабілітолог, і ерготерапевт, адже дуже важливо, щоб ці дітки мали вчасні консультації й корекції, які необхідно. Для жінок відкрили кабінет діагностики патології грудної залози. В одному кабінеті можна пройти мамографічне дослідження та зробити УЗД молочних залоз. це все безплатно згідно з пакетом НСЗУ", —  розповіла вона.

Також, за її словами, чималі результати роботи й у регіонального центру з неонатологічного скринінгу, який відкрили у Львові 17 жовтня. Центр забезпечує обстеження мешканців семи областей України. За місяць роботи там вже провели понад чотири тисячі обстежень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ