Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині за добу сталося 80 пожеж внаслідок спалювання сухої трави

Кожного року із приходом весни та встановленням теплої погоди виникають пожежі на відкритих територіях. У першу чергу, це зумовлюється тим, що громадяни, впорядковуючи свої земельні ділянки, спалюють листя чи суху траву. Про це інформує прес-служба ГУ ДСНС у Львівській області.

Лише за добу, що минула вогнеборці 80 разів виїжджали на ліквідацію пожеж сухої трави та чагарнику.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що самовільне й неконтрольоване спалювання сухостою таїть у собі велику небезпеку, а ліквідація таких пожеж для пожежно-рятувальних підрозділів складає чимало труднощів, пов’язаних із швидким поширенням вогню на велику площу.

Закликаємо громадян відмовитись від спалювання сухої трави, листя та інших побутових відходів! Адже кожен підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, а й безпосередньо несе загрозу життю та здоров’ю людей.

Ці необдумані дії вкрай небезпечні, адже можуть призвести  до виникнення пожеж у приватних житлових, господарських спорудах та на дачних садибах. Трава та сміття легко займаються від сірника або цигарки, а полум'я швидко розповсюджується на значні території.

Якщо ви помітили горіння сухої трави – спробуйте самотужки його ліквідувати.

У випадках значного поширення пожежі – негайно повідомте про загоряння за телефоном 101.

Якщо помітили особу, яка підпалила траву - телефонуйте за телефоном 102.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ