Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині за добу виявлено 3 боєприпаси часів ІІ Світової війни

Як проінформували у прес-службі ДСНС Львівщини, впродовж 25 червня на Львівщині виявили 3 застарілих боєприпаси.

25 червня о 11:24 до Служби порятунку ʺ101ʺ надійшло повідомлення, що в м. Львові на вул. Миколайчука під час земляних робіт на кладовищі, на відстані 1 км від житлових будинків виявлено 80 мм мінометну міну часів ІІ Світової війни. О 18:20 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпас був вилучений та знищений встановленим порядком.

Цього ж дня о 14:46 до Служби порятунку ʺ101ʺ надійшло повідомлення, що в м. Глиняни на вул. Мирна, 1 Золочівського району під час прибирання в підвалі житлового будинку, на відстані 20 м від дороги виявлено предмет ззовні схожий на гранату Ф-1 часів ІІ Світової війни.
О 17:44 надійшло повідомлення, що в с. Баличі Мостиського району під час проведення робіт по розвідці видобутку газу в лісовому масиві, на відстані 2 км від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.
За фактами виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

Зазначимо, що з початку року на території області виявлено 311 вибухонебезпечних предметів в 171 місцях.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні.
Рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте безпосередньо Службу порятунку ʺ101ʺ або місцеві органи влади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ