Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині заборонено спалювати траву

За минулу добу на Львівщині зареєстрували чотири пожежі сухої трави. Про це сьогодні, 3 травня, повідомили Гал-інфо у прес-службі ДСНС у Львівській області.
Фото: ДСНС

Протягом доби рятувальники 4 рази ліквідовували пожежі сухої трави. Пожежі виникали на території Бродівського, Дрогобицького та Жовківського районів.

Так, зокрема 2 травня о 13:57 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в с. Бірки Жовківського району на відкритій території. До місця події виїхали вогнеборці місцевої пожежної команди с. Магерів. Вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 100 кв.м. Пожежу локалізовано о 14:25 та повністю ліквідовано о 14:33.

Цього ж дня о 16:07 на дійшло ще одне повідомлення про пожежу на відкритій території в с. Дубрівка Жовківського району. Вогнем знищено суху траву на площі 350 кв.м. Вогнеборцям 48 ДПРП м. Рава-Руська вдалось локалізувати пожежу о 16:36 та ліквідувати 17:01.

О 19:27 надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в сел. Меденичі Дрогобицького району. Вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 800 м кв. та сміття на площі 10 кв.м. Рятувальники місцевої пожежної команди сел. Меденичі локалізували пожежу о 20:02 та ліквідували о 20:10.

О 22:08 надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в с. Смільне Бродівського району. До місця події виїхали вогнеборці 10 ДПРЧ м. Броди. Вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 500 кв.м. Пожежу вдалось локалізувати о 22:27 та повністю ліквідувати о 23:11.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує про ЗАБОРОНУ СПАЛЮВАННЯ СУХОСТОЮ.

Тож закликаємо громадян відмовитись від спалювання сухої трави! Адже кожен підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, а й несе загрозу життю людей.

Пам'ятайте, що тільки свідома поведінка і суворе дотримання правил пожежної безпеки допоможе уникнути неприємних наслідків. Бережіть себе та не наражайте на небезпеку оточуючих!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ