Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині закінчилася нерестова заборона вилову риби

На Львівщині звершився період нерестової заборони вилову риби. Тож тепер усі рибалки-любителі зможуть займатися риболовлею, не порушуючи нерестових заборон. Це означає, що рибалити дозволено на загальних умовах, передбачених Правилами любительського і спортивного рибальства.

Нагадаємо, обмеження діяли з 1 квітня по 30 червня.

Як зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів ЛОВА Оксана Війтик, нерест – один з найважливіших періодів розвитку рибних популяцій, від успішності якого залежить якість і майбутня кількість водних біоресурсів у водоймах. Задля забезпечення комфортних репродуктивних умов для водних мешканців на водоймах у цей час забороняється здійснення промислового рибальства, підводного полювання та посилюється контроль за роботою водозабірних споруд.

Під час нерестової заборони інспекторський склад Львівського рибоохоронного патруля та Державної екологічної інспекції у Львівській області проводили рейди по рибогосподарських водних об’єктах, ринках, стихійних ринках за дотриманням природоохоронного законодавства  та  задокументували 255 правопорушень в сфері рибальства та торгівлі водними біоресурсами без відповідних документів.

На основі комплексного аналізу рибоохоронної роботи під час весняно-літньої (нерестової) заборони інспекторами Держекоінспекції та Львівського рибоохоронного патруля на водоймах Львівщини виявлено та вилучено 1345 метрів безгосподарських ставних сіток та випущено 246,8 кг водних живих ресурсів із заборонених знарядь лову до природного середовища існування.

За незаконний вилов у період нересту правопорушникам накладено штрафів на суму 21 910 гривень та нараховано збитків, завданих рибному господарству, на суму 322 319 гривні. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ