Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До кінця року на Львівщині запрацює ще один пункт пропуску

На новому пункті пропуску Нижанковичі – Мальховіце зможуть пересуватись легкові автомобілі та вантажівки із загальною масою до 3,5 тонн.
Фото: nowiny24.pl

Пункт пропуску має запрацювати до кінця 2022 року в режимі спеціального тимчасового переїзду через кордон. Станом на зараз там завершують будівельні роботи з облаштування ділянки дороги, інформує Львівська обласна військова адміністрація. 

Ініціативу реалізовують згідно з домовленістю між делегаціями України й Польщі в межах ініційованого Президентом України проєкту "Відкритий кордон".

"Продовжуємо реалізацію міжнародних проєктів! Сьогодні відбулась чергова зустріч щодо облаштування ділянки дороги до нового пункту пропуску із Польщею Нижанковичі - Мальховіце — будівельні роботи вже завершують", – зазначив заступник очільника Львівської ОВА Юрій Бучко. 

Першочергово, з метою зменшення черг на інших пунктах пропуску, через Нижанковичі - Мальховіце пропускатимуть великогабаритні вантажівки, так звані TIRи, але тільки ті, що рухаються без вантажу.

У планах влаштування пішохідного переходу, а також: стоянки для автомобілів, зовнішнє освітлення, світлофорні об’єкти, шлагбауми, засоби організації дорожнього руху (дорожні знаки, розмітка).

До слова, початок будівництва ПП Мальховіце – Нижанковичі стартував торік у вересні. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ